קציצות דגים באיולי זעפרן
קציצות נימוחות, אווריריות וטעימות במיוחד, והעיקר: בלי גרגיר של קמח, ומושלם לחג הפסח. השף שני פרוסמן מכין קציצות דג עם איולי זעפרן ייחודי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם דג ללא עור (לוקוס, דניס, לברק או פלמידה)
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפיות ג'ינג'ר, כתוש
- 1/3 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום)
- 2-4 כפות קמח מצה
- 1 ביצה, טרופה
- מלח ופלפל לבן לפי הטעם
- שמן לטיגון עמוק
- לאיולי זעפרן:
- 2 חלמונים
- 100 מ"ל שמן זית
- 200 מ"ל שמן תירס
- 1/2 שן שום, כתושה
- 1 כפית חומץ בן יין לבן
- 1 כפית מיץ לימון
- קורט זעפרן, מושרה במעט מים חמימים
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת מסה אחידה (יש להיזהר לא לטחון יתר על מידה, ולכן מומלץ לטחון בפולסים, עד להתגבשות המסה בלבד).
- 2. יוצרים כדורים לפי מידת הגודל הרצויה, ומגלגלים כל כדור בקמח מצה. מכניסים לשמן עמוק ל-3-2 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
- 3. הכנת האיולי: מקציפים חלמונים, מוסיפים שום, חומץ ומיץ לימון, ובסוף את מי הזעפרן.
- 4. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את השמנים באיטיות ובהדרגתיות, לקבלת אימולסיה. מתבלים במלח ופלפל.