וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות דגים באיולי זעפרן

קציצות נימוחות, אווריריות וטעימות במיוחד, והעיקר: בלי גרגיר של קמח, ומושלם לחג הפסח. השף שני פרוסמן מכין קציצות דג עם איולי זעפרן ייחודי.

מתכון מאת: שף שני פרוסמן, .

קציצות. ברני ארדוב
קציצות

מצרכים למתכון

  • 500 גרם דג ללא עור (לוקוס, דניס, לברק או פלמידה)
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר, כתוש
  • 1/3 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום)
  • 2-4 כפות קמח מצה
  • 1 ביצה, טרופה
  • מלח ופלפל לבן לפי הטעם
  • שמן לטיגון עמוק
  • לאיולי זעפרן:
  • 2 חלמונים
  • 100 מ"ל שמן זית
  • 200 מ"ל שמן תירס
  • 1/2 שן שום, כתושה
  • 1 כפית חומץ בן יין לבן
  • 1 כפית מיץ לימון
  • קורט זעפרן, מושרה במעט מים חמימים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת מסה אחידה (יש להיזהר לא לטחון יתר על מידה, ולכן מומלץ לטחון בפולסים, עד להתגבשות המסה בלבד).
  • 2. יוצרים כדורים לפי מידת הגודל הרצויה, ומגלגלים כל כדור בקמח מצה. מכניסים לשמן עמוק ל-3-2 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
  • 3. הכנת האיולי: מקציפים חלמונים, מוסיפים שום, חומץ ומיץ לימון, ובסוף את מי הזעפרן.
  • 4. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את השמנים באיטיות ובהדרגתיות, לקבלת אימולסיה. מתבלים במלח ופלפל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully