לביבת סמבה
במיוחד לכבוד חג חנוכה, ניצן רז, השף של מסעדת "סושי סמבה" הנהדרת חושף את המתכון של הלביבות שלהם, הכוללות צלופח, סלמון וכמובן- אצות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 קישוא
- 1 גזר
- 1 תפו"א או בטטה
- 150 גרם פילה סלמון קצוץ
- 50 גרם צלופח (לא חובה)
- 50 גרם אצות היג'יקי
- 60 גרם פנקו
- להגשה:
- יוגורט
- נבטי חמניה
אופן ההכנה
- 1. בקערה מערבבים את כל חומרי הלביבה היטב.
- 2. במחבת מחממים שמן בעומק 2 ס"מ. בעזרת 2 כפות, מעבירים את הבלילה במחבת בצורת לביבה. מטגנים מספר דקות מכל צד עד שהלביבה מזהיבה. מוציאים ומספיגים בנייר סופג.
- 3. מגישים על יוגורט ומעטרים בנבטי חמניה טריים.