לביבות סלמון, שמיר ואפונה
הנה קציצות של דגים שגם הילדים ישמחו לאכול (ולעזור להכין): פשוט מערבבים את הסלמון יחד עם אפונה ירוקה, שמיר קצוצץ וביצה, ומקבלים לביבות ירוקות המסתירות ניחוח מיוחד במינו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 400 גרם סלמון טרי נקי מעצמות ועור
- 100 גרם (כחצי כוס) אפונה ירוקה
- 2 כפות שמיר קצוץ
- 1 ביצה
- 2 כפות קמח מלא
- מלח ופלפל לבן טחון
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-230 מעלות, ואופים את הסלמון למשך כ-12 דקות. מוציאים ומקררים.
- 2. מפוררים את הסלמון לתוך קערה גדולה ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים היטב.
- 3. מחממים תנור ל-230 מעלות (או החום הכי גבוה שאפשר) יוצרים לביבות מהמרכיבים, משמנים תבנית אפיה ואת הלביבות ואופים כ-12-15 דקות עד שהקציצות מוכנות.