מתכונים חמים

סשימי אינטיאס וקרם תפוחי עץ

מפגש טעים במיוחד המפגיש שתי יבשות ותרבויות שונות, כשהסשימי היפני פוגש בדג אינטיאס ומונח על קרם של תפוחי עז, וקצת שמן ענבים.

מתכון מאת: בני אשכנזי, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

שמן ענבים בטורו

מחשבון המרות

מצרכים

  • דג אינטיאס 100 גרם
  • 4 סלסלות פטריות שימאג'י לבן ושחור
  • 200 מ"ל רוטב סויה
  • 200 מ"ל מירין
  • כף יוזו
  • בצל סגול פרוס
  • בצל ירוק חתוך
  • מלפפון פרוס
  • כף אגוזי מלך
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 25 מ"ל שמן ענבים טיפת שמן שומשום
  • מיקרו בזיליקום לקישוט
  • לקרם תפוחי עץ:
  • כפית ג'ינג'ר טרי
  • 4 תפוח עץ סמית קלוף וחתוך לקוביות
  • כפית סוכר
  • קורט מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את הדג לנתחים שווים.
  • 2. קרם תפוחי עץ: מאדים בסלסלת אידוי את תפוחי העץ והג'ינגר. בבלנדר שמים את תפוחי העץ והג'ינג'ר, טוחנים היטב ומוסיפים מלח וסוכר.
  • 3. רוטב לדג: בסיר קטן מבשלים את פטריות עם סויה, שמן שומשום, שמן ענבים, מירין ויוזו כשתי דקות, מסננים ומצננים.
  • 4. מערבבים בקערה את הפטריות המסוננות עם בצל ירוק, בצל סגול ומלפפון.
  • 5. הרכבת המנה: על צלחת מניחים שלוש כפות קרם תפוחי עץ. מעליו יוצקים את הפטריות והרוטב. מעל מניחים את הסשימי, מפזרים אגוזי מלך ומיקרו בזיליקום.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully