סשימי אינטיאס וקרם תפוחי עץ
מפגש טעים במיוחד המפגיש שתי יבשות ותרבויות שונות, כשהסשימי היפני פוגש בדג אינטיאס ומונח על קרם של תפוחי עז, וקצת שמן ענבים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- דג אינטיאס 100 גרם
- 4 סלסלות פטריות שימאג'י לבן ושחור
- 200 מ"ל רוטב סויה
- 200 מ"ל מירין
- כף יוזו
- בצל סגול פרוס
- בצל ירוק חתוך
- מלפפון פרוס
- כף אגוזי מלך
- 50 מ"ל שמן זית
- 25 מ"ל שמן ענבים טיפת שמן שומשום
- מיקרו בזיליקום לקישוט
- לקרם תפוחי עץ:
- כפית ג'ינג'ר טרי
- 4 תפוח עץ סמית קלוף וחתוך לקוביות
- כפית סוכר
- קורט מלח
אופן ההכנה
- 1. פורסים את הדג לנתחים שווים.
- 2. קרם תפוחי עץ: מאדים בסלסלת אידוי את תפוחי העץ והג'ינגר. בבלנדר שמים את תפוחי העץ והג'ינג'ר, טוחנים היטב ומוסיפים מלח וסוכר.
- 3. רוטב לדג: בסיר קטן מבשלים את פטריות עם סויה, שמן שומשום, שמן ענבים, מירין ויוזו כשתי דקות, מסננים ומצננים.
- 4. מערבבים בקערה את הפטריות המסוננות עם בצל ירוק, בצל סגול ומלפפון.
- 5. הרכבת המנה: על צלחת מניחים שלוש כפות קרם תפוחי עץ. מעליו יוצקים את הפטריות והרוטב. מעל מניחים את הסשימי, מפזרים אגוזי מלך ומיקרו בזיליקום.