סשימי אינטיאס וקרם תפוחי עץ

מפגש טעים במיוחד המפגיש שתי יבשות ותרבויות שונות, כשהסשימי היפני פוגש בדג אינטיאס ומונח על קרם של תפוחי עז, וקצת שמן ענבים.

מתכון מאת: בני אשכנזי, מערכת וואלה!
שמן ענבים בטורו. מגד גוזני
שמן ענבים בטורו

מצרכים

  • דג אינטיאס 100 גרם
  • 4 סלסלות פטריות שימאג'י לבן ושחור
  • 200 מ"ל רוטב סויה
  • 200 מ"ל מירין
  • כף יוזו
  • בצל סגול פרוס
  • בצל ירוק חתוך
  • מלפפון פרוס
  • כף אגוזי מלך
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 25 מ"ל שמן ענבים טיפת שמן שומשום
  • מיקרו בזיליקום לקישוט
  • לקרם תפוחי עץ:
  • כפית ג'ינג'ר טרי
  • 4 תפוח עץ סמית קלוף וחתוך לקוביות
  • כפית סוכר
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את הדג לנתחים שווים.
  • 2. קרם תפוחי עץ: מאדים בסלסלת אידוי את תפוחי העץ והג'ינגר. בבלנדר שמים את תפוחי העץ והג'ינג'ר, טוחנים היטב ומוסיפים מלח וסוכר.
  • 3. רוטב לדג: בסיר קטן מבשלים את פטריות עם סויה, שמן שומשום, שמן ענבים, מירין ויוזו כשתי דקות, מסננים ומצננים.
  • 4. מערבבים בקערה את הפטריות המסוננות עם בצל ירוק, בצל סגול ומלפפון.
  • 5. הרכבת המנה: על צלחת מניחים שלוש כפות קרם תפוחי עץ. מעליו יוצקים את הפטריות והרוטב. מעל מניחים את הסשימי, מפזרים אגוזי מלך ומיקרו בזיליקום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully