מתכונים חמים

סלט עלים עם סשימי פלמידה

קלילה, יפהפיה ובעיקר טעימה: טלי פרידמן לוקח נתח פלמידה נקי מעצמות, ומכינה ממנו סשימי, המונח על סלט עלים ירוק, טרי ומרענן. מנה מושלמת ליום קיץ חם.

מתכון מאת: טלי פרידמן, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פלמידה לבנה ויוגורט

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • 300 גרם פלמידה, נקייה מעור ומפולטת
  • ½ חבילת עלי כוסברה ללא גבעולים
  • 1 שומר חתוך לפרוסות דקות
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ
  • 1 בצל ירוק חתוך לאורכו
  • 1 בצלצל שאלוט קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 צרור עלי אורוגלה
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הדג לרצועות דקות אך רחבות, ומניחים בצד.
  • 2. משאירים כמה עלי כוסברה בצד, ואת השאר טוחנים במעבד מזון ידני יחד עם כף שמן זית, מיץ מ-½ לימון, מלח, פלפל שחור גרוס ו-½ פלפל צ'ילי.
  • 3. יוצקים את רוטב הכוסברה בתחתית צלחת ההגשה, ומניחים מעליו את רצועות הדג. מטפטים מיץ לימון ומפזרים מעל הסשימי מעט מלח ואת יתרת הצ'ילי הקצוץ.
  • 4. בקערה נפרדת מערבבים את יתרת הלימון הסחוט עם השומר, האורוגולה הכוסברה, בצלי השאלוט הקצוצים והבצל הירוק. מוסיפים מלח ופלפל, מטפטים עוד שמן זית ומפזרים הכל מעל הסשימי.
  • 5. גיוון: אפשר ליצוק מעט יוגורט עזים מרענן על המנה ממש לפני ההגשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully