סלט עלים עם סשימי פלמידה
קלילה, יפהפיה ובעיקר טעימה: טלי פרידמן לוקח נתח פלמידה נקי מעצמות, ומכינה ממנו סשימי, המונח על סלט עלים ירוק, טרי ומרענן. מנה מושלמת ליום קיץ חם.
פלמידה לבנה ויוגורט
מחשבון המרות
- ל-2 מנות:
- 300 גרם פלמידה, נקייה מעור ומפולטת
- ½ חבילת עלי כוסברה ללא גבעולים
- 1 שומר חתוך לפרוסות דקות
- 1 פלפל צ'ילי קצוץ
- 1 בצל ירוק חתוך לאורכו
- 1 בצלצל שאלוט קצוץ לקוביות קטנות
- 1 צרור עלי אורוגלה
- מיץ מ-2 לימונים
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1. חותכים את הדג לרצועות דקות אך רחבות, ומניחים בצד.
- 2. משאירים כמה עלי כוסברה בצד, ואת השאר טוחנים במעבד מזון ידני יחד עם כף שמן זית, מיץ מ-½ לימון, מלח, פלפל שחור גרוס ו-½ פלפל צ'ילי.
- 3. יוצקים את רוטב הכוסברה בתחתית צלחת ההגשה, ומניחים מעליו את רצועות הדג. מטפטים מיץ לימון ומפזרים מעל הסשימי מעט מלח ואת יתרת הצ'ילי הקצוץ.
- 4. בקערה נפרדת מערבבים את יתרת הלימון הסחוט עם השומר, האורוגולה הכוסברה, בצלי השאלוט הקצוצים והבצל הירוק. מוסיפים מלח ופלפל, מטפטים עוד שמן זית ומפזרים הכל מעל הסשימי.
- 5. גיוון: אפשר ליצוק מעט יוגורט עזים מרענן על המנה ממש לפני ההגשה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה