- 1. חותכים את הדג לרצועות דקות אך רחבות, ומניחים בצד.
-
- 2. משאירים כמה עלי כוסברה בצד, ואת השאר טוחנים במעבד מזון ידני יחד עם כף שמן זית, מיץ מ-½ לימון, מלח, פלפל שחור גרוס ו-½ פלפל צ'ילי.
-
- 3. יוצקים את רוטב הכוסברה בתחתית צלחת ההגשה, ומניחים מעליו את רצועות הדג. מטפטים מיץ לימון ומפזרים מעל הסשימי מעט מלח ואת יתרת הצ'ילי הקצוץ.
-
- 4. בקערה נפרדת מערבבים את יתרת הלימון הסחוט עם השומר, האורוגולה הכוסברה, בצלי השאלוט הקצוצים והבצל הירוק. מוסיפים מלח ופלפל, מטפטים עוד שמן זית ומפזרים הכל מעל הסשימי.
-
- 5. גיוון: אפשר ליצוק מעט יוגורט עזים מרענן על המנה ממש לפני ההגשה.