וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט פלמידה ושורשים

השף איל לביא ממסעדת "PASTIS" עם מתכון לסלט פלמידה נהדר, עם פקעות חורף ושורשים בניחוח שמן כמהין. מומלץ לבחור שורשים צעירים בגודל בינוני, שלהם טעם עז ומרקם פריך.

מתכון מאת: איל לביא, מערכת וואלה

סלט שורשים ופלמידה כבושה.
סלט שורשים ופלמידה כבושה

מצרכים למתכון

  • לסלט השורשים:
  • 1 קולורבי בינוני
  • 2 יח' לפת בינונית
  • חופן צנוניות קטנות
  • 2 גזרים בינוניים
  • שורש סלרי בינוני
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי
  • פקעת שומר קטנה
  • 1 לימון או 2 ליים
  • 2 כפות שמן זית מכבישה קרה
  • כף שמן כמהין
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לפלמידה:
  • 1 דג פלמידה במשקל 500-600 גר' מפולט – אפשר לבקש ממוכר הדגים
  • 1 לימון ירוק או ליים
  • רבע כוס שמן זית
  • חצי כפית זרעי כוסברה
  • חצי כפית זרעי כמון
  • פלפלון שאטה מיובש
  • חצי כפית מלח ים אמיתי

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את כל הירקות, קולפים את הקולרבי, הלפת, הגזר ושורש הסלרי, מקלפים מהשומר את הגלדים החיצוניים (ניתן לשמור להכנת מרק או ציר). חותכים את כל הירקות לפרוסות דקות, את השורשים הגדולים ניתן לחצות לפני הפריסה לקבלת סהרונים.
  • 2. מעבירים את כל הירקות הפרוסים לקערה גדולה ומתבלים במיץ לימון טרי סחוט, שמן זית ושמן הכמהין. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. ניתן לחתוך את הירקות מראש אך התיבול צריך להיעשות לפני ההגשה.
  • 3. מכינים את הפלמידה: את זרעי הכוסברה הכמון והשאטה קולים במחבת מעל להבה בינונית עד שמתחיל להתפזר ניחוח התבלינים באוויר.
  • 4. מורידים מהאש ומקררים – טוחנים במטחנת קפה או במכתש ועלי (ניתן לקנות תבלינים טחונים אך הארומות של הזרעים הקלויים עוצמתיות יותר).
  • 5. את פילה הפלמידה הנקי חותכים לפרוסות אלכסוניות בעובי של חצי ס"מ ומסדרים על צלחת גדולה. סוחטים מעל את מיץ הלימון, ומתבלים עם תערובת התבלינים בעדינות, זורים מעט מלח ים מעל ומזלפים את שמן הזית.
  • 6. נותנים לפלמידה לספוג טעמים במשך כחמש דקות ומעבירים את הפרוסות לצלחת הגשה כשבמרכזה עורמים את סלט השורשים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully