- 1. שוטפים היטב את כל הירקות, קולפים את הקולרבי, הלפת, הגזר ושורש הסלרי, מקלפים מהשומר את הגלדים החיצוניים (ניתן לשמור להכנת מרק או ציר). חותכים את כל הירקות לפרוסות דקות, את השורשים הגדולים ניתן לחצות לפני הפריסה לקבלת סהרונים.
-
- 2. מעבירים את כל הירקות הפרוסים לקערה גדולה ומתבלים במיץ לימון טרי סחוט, שמן זית ושמן הכמהין. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. ניתן לחתוך את הירקות מראש אך התיבול צריך להיעשות לפני ההגשה.
-
- 3. מכינים את הפלמידה: את זרעי הכוסברה הכמון והשאטה קולים במחבת מעל להבה בינונית עד שמתחיל להתפזר ניחוח התבלינים באוויר.
-
- 4. מורידים מהאש ומקררים טוחנים במטחנת קפה או במכתש ועלי (ניתן לקנות תבלינים טחונים אך הארומות של הזרעים הקלויים עוצמתיות יותר).
-
- 5. את פילה הפלמידה הנקי חותכים לפרוסות אלכסוניות בעובי של חצי ס"מ ומסדרים על צלחת גדולה. סוחטים מעל את מיץ הלימון, ומתבלים עם תערובת התבלינים בעדינות, זורים מעט מלח ים מעל ומזלפים את שמן הזית.
-
- 6. נותנים לפלמידה לספוג טעמים במשך כחמש דקות ומעבירים את הפרוסות לצלחת הגשה כשבמרכזה עורמים את סלט השורשים.