סלט עלים, תפוחים ושורשים או וולדורף משודרג (ללא מיונז)
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילה עלי בייבי מיקס
- 2 תפוחי עץ מסוג גרנד חתוכים לחצאי פרוסות דקות
- 1 ראש סלרי מנוקה
- 1 שורש פטרוזיליה מנוקה
- 10 צנוניות קטנות חתוכות לפרוסות או לרבעים
- בצל סגול קטן פרוס דק מאד
- 1 קולורבי קלוף חתוך למקלות (לא חובה)
- 50 גרם אגוזי מלך קלויים
- 50 גרם אגוזי לוז קלויים
- לרוטב ויניגרט:
- 1 כף דבש
- 1 כף חרדל דיז'ון חלק
- 100 מל' חומץ פטל
- 100 מל' שמן צמחי (לא זית)
אופן ההכנה
- 1. מבשלים במי מלח את שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה עד שהם מעט מתרככים, אך לא רכים מדי (דרגת אל דנטה).
- 2. מצננים את השורשים וחותכים לקוביות.
- 3. שמים בקערה את כל המרכיבים למעט האגוזים.
- 4. שמים בצנצנת את כל חומרי הויניגרט ומנערים היטב עד שכל החומרים מתחברים.
- 5. יוצקים את הויניגרט על הסלט ומערבבים בעדינות (מומלץ בעזרת הידיים).
- 6. זורים למעלה את האגוזים.
- - אפשר להוסיף לסלט פטריות שמפיניון ו/או גזר.