וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט עלים, תפוחים ושורשים או וולדורף משודרג (ללא מיונז)

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

סלט עלים סלרי וצנוניות ( דנה שיין ). מערכת וואלה!
סלט עלים סלרי וצנוניות ( דנה שיין )

מצרכים למתכון

  • 1 חבילה עלי בייבי מיקס
  • 2 תפוחי עץ מסוג גרנד חתוכים לחצאי פרוסות דקות
  • 1 ראש סלרי מנוקה
  • 1 שורש פטרוזיליה מנוקה
  • 10 צנוניות קטנות חתוכות לפרוסות או לרבעים
  • בצל סגול קטן פרוס דק מאד
  • 1 קולורבי קלוף חתוך למקלות (לא חובה)
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים
  • 50 גרם אגוזי לוז קלויים
  • לרוטב ויניגרט:
  • 1 כף דבש
  • 1 כף חרדל דיז'ון חלק
  • 100 מל' חומץ פטל
  • 100 מל' שמן צמחי (לא זית)

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים במי מלח את שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה עד שהם מעט מתרככים, אך לא רכים מדי (דרגת אל דנטה).
  • 2. מצננים את השורשים וחותכים לקוביות.
  • 3. שמים בקערה את כל המרכיבים למעט האגוזים.
  • 4. שמים בצנצנת את כל חומרי הויניגרט ומנערים היטב עד שכל החומרים מתחברים.
  • 5. יוצקים את הויניגרט על הסלט ומערבבים בעדינות (מומלץ בעזרת הידיים).
  • 6. זורים למעלה את האגוזים.
  • - אפשר להוסיף לסלט פטריות שמפיניון ו/או גזר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully