פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט ירוק עם משמשים, גבינת עזים ואגוזים

      גם בעידן שכמעט אין פרי שאי אפשר להשיגו כל השנה, המשמש הוא פרי קפריזי שעונתו קצרה במיוחד. הוא מצוי כרגע בשפע בשווקים, וכדאי לנצל זאת לפני שייעלם עד לשנה הבאה. בתום עונת המשמשים, אפשר להכין את הסלט עם אפרסקים צהובים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      משמש (מערכת וואלה! NEWS)
      משמש (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 3 כוסות תערובת עלים לסלט
      • 4 משמשים חמצמצים, חצויים וללא הגלעין, כל מחצית חתוכה לשלושה חלקים
      • 200 גרם גבינת עזים, רצוי מסוג "סנט מור", פרוסה לשמונה חלקים
      • 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
      • לרוטב וינגרט:
      • 1 שן שום קטנה כתושה
      • 1 כפית חרדל גרגרים
      • 1/2 כפית מלח או לפי הטעם
      • כפית דבש
      • פלפל שחור גרוס טרי
      • כפית עלי טרגון טריים קצוצים דק ?(לא הכרחי, אבל מומלץ?)
      • 1/4 כוס חומץ יין לבן
      • 1/2 כוס שמן אגוזי מלך או שמן זית עדין

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה קטנה, מערבבים את השום עם החרדל, המלח, הדבש, הפלפל שחור והטרגון. מוסיפים את החומץ תוך כדי ערבוב במטרפה. ממשיכים לטרוף ומוסיפים בהדרגה את השמן עד שנוצר רוטב חלק.
      • 2. מניחים את עלי הסלט בקערה, יוצקים כמחצית מהרוטב ומערבבים קלות. מחלקים לארבע צלחות.
      • 3. מוסיפים לכל צלחת מפרוסות המשמשים והגבינה וזורים מעל את אגוזי המלך. יוצקים מסביב את שארית הרוטב ומגישים מיד.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -