פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט פתיתים עם קשיו ועשבי תיבול

      פני שנים, כשכתבתי עם ניר דודק את הספר "המטבח הצמחוני של על השולחן", למדתי משותפי להכין פתיתים עם אפונה, המון לימון ושמיר. מאז, המתכון התגלגל וקיבל כל מיני שינויים - הוא הפך לסלט, ויתר על האפונה, ותוגבר באגוזי קשיו פריכים ומתקתקים ואוסף של עשבי תיבול בנוסף

      2 מדרגים / 3.43 כוכבים

      סלט פתיתים לימוני של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      סלט פתיתים לימוני של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל
      • חומרים ל-4 מנות:
      • 1 חבילת פתיתים
      • 2 כפות שמן
      • 800 מ"ל מים רותחים
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
      • ½ כוס אגוזי קשיו קלויים
      • 4 משמשים קצוצים גס
      • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים גס (נענע, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום)

      אופן ההכנה

      • 1. מביאים לרתיחה בסיר מים רותחים עם פתיתים, מלח ושמן. מכסים ומבשלים 8 דקות עד שהפתיתים רכים. משהים עוד 5 דקות כשהמכסה סגור. פותחים ומאווררים במזלג.
      • 2. מתבלים את הפתיתים במיץ ובקליפה מגוררת של לימון אחד, עשבי תיבול, קשיו ומשמשים חתוכים. מערבבים היטב, ומגישים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -