סלט סלרי ובוטנים
מסעדת שותא מקיבוץ שמרת מגישה מתכון לסלט מקורי וטעים בסגנון גרוזיני, שנהוג לפתוח אתו ארוחות חגיגיו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 צרור סלרי כולל העלים
- 1/2 צרור רוקט
- 1/2 צרור נענע
- 1 צרור פטרוזיליה
- 200 ג'ר בוטנים קלויים וקלופים
- לרוטב:
- 1/2 כוס דבש
- מיץ מלימון 1 סחוט
- מעט שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- לקישוט
- גרגרי רימון
אופן ההכנה
- 1. שוטפים ומייבשים היטב את הירק.
- 2. קוצצים את כל הירק ומעבירים לקערת עירבוב.
- 3. מערבבים את כל חומרי הרוטב. מערבבים את הירק היטב, מספר דקות לפני ההגשה ומוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
- 4. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל כחופן בוטנים ואת הרימונים.