סלט אורז אדום וענבים ירוקים
סלט קיץ משביע עם אורז אדום, ענבים, אגוזים והמון ירוקים. האורז האדום מתאים מאוד להכנת סלטים , והוא משתלב נהדר עם הענבים המתוקים של הקיץ. כיוון שמדובר למעשה באורז מלא, טעמו עשיר יותר והוא גם הרבה יותר בריא מאורז רגיל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 1 כוס אורז אדום
- 2 כוסות ענבים ירוקים או אדומים, חצויים או פרוסים
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- חצי כוס פקאנים שלמים או קצוצים גס
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- חופן עלי בזיליקום
- לרוטב:
- 4 כפות שמן (זית עדין או שמן פשוט)
- 1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
- 4 כפות יין אדום או 2 כפות חומץ יין אדום
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית מייפל או דבש או סוכר (לאיזון החמיצות)
- מלח ופלפל שחור גרוס
- להגשה:
- גבינה כחולה או גבינה פיקנטית אחרת (אופציונלי)
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את האורז בסיר עם שפע מים רותחים, ממש כמו שמבשלים פסטה, כ-40 דקות או עד לריכוך הגרגרים. מסננים ומצננים.
- 2. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת, טועמים ומאזנים תיבול.
- 3. מערבבים את חומרי הסלט, יוצקים מהרוטב, מערבבים ומגישים.