סלט אורז אדום וענבים ירוקים

סלט קיץ משביע עם אורז אדום, ענבים, אגוזים והמון ירוקים. האורז האדום מתאים מאוד להכנת סלטים , והוא משתלב נהדר עם הענבים המתוקים של הקיץ. כיוון שמדובר למעשה באורז מלא, טעמו עשיר יותר והוא גם הרבה יותר בריא מאורז רגיל

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
סלט אורז אדום עם ענבים ואגוזים של אורלי פלאי ברונשטיין(צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • 1 כוס אורז אדום
  • 2 כוסות ענבים ירוקים או אדומים, חצויים או פרוסים
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • חצי כוס פקאנים שלמים או קצוצים גס
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • חופן עלי בזיליקום
  • לרוטב:
  • 4 כפות שמן (זית עדין או שמן פשוט)
  • 1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
  • 4 כפות יין אדום או 2 כפות חומץ יין אדום
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית מייפל או דבש או סוכר (לאיזון החמיצות)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • גבינה כחולה או גבינה פיקנטית אחרת (אופציונלי)

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את האורז בסיר עם שפע מים רותחים, ממש כמו שמבשלים פסטה, כ-40 דקות או עד לריכוך הגרגרים. מסננים ומצננים.
  • 2. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת, טועמים ומאזנים תיבול.
  • 3. מערבבים את חומרי הסלט, יוצקים מהרוטב, מערבבים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully