סלט אורז אדום וענבים ירוקים
סלט קיץ משביע עם אורז אדום, ענבים, אגוזים והמון ירוקים. האורז האדום מתאים מאוד להכנת סלטים , והוא משתלב נהדר עם הענבים המתוקים של הקיץ. כיוון שמדובר למעשה באורז מלא, טעמו עשיר יותר והוא גם הרבה יותר בריא מאורז רגיל
סלט אורז אדום עם ענבים ואגוזים של אורלי פלאי ברונשטיין (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות
- 1 כוס אורז אדום
- 2 כוסות ענבים ירוקים או אדומים, חצויים או פרוסים
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- חצי כוס פקאנים שלמים או קצוצים גס
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- חופן עלי בזיליקום
- לרוטב:
- 4 כפות שמן (זית עדין או שמן פשוט)
- 1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
- 4 כפות יין אדום או 2 כפות חומץ יין אדום
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית מייפל או דבש או סוכר (לאיזון החמיצות)
- מלח ופלפל שחור גרוס
- להגשה:
- גבינה כחולה או גבינה פיקנטית אחרת (אופציונלי)
- 1. מבשלים את האורז בסיר עם שפע מים רותחים, ממש כמו שמבשלים פסטה, כ-40 דקות או עד לריכוך הגרגרים. מסננים ומצננים.
- 2. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת, טועמים ומאזנים תיבול.
- 3. מערבבים את חומרי הסלט, יוצקים מהרוטב, מערבבים ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה