פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט אורז אדום עם ירקות

      סלט חם שמשלב קשת של טעמים וצבעים: אורז אדום עם ירקות צלויים מקורמלים ונוצצים, עטופים ברוטב אסייתי שאי אפשר לעמוד בפניו.

      26 מדרגים / 3.24 כוכבים

      צילום, הפקה בוימוי: prima films

      מצרכים

      • 1 כוס אורז אדום
      • כף שמן זית
      • 2 כוסות מים
      • לירקות:
      • דלעת ערמונים, חתוכה לפלחים
      • 2 סלקים זהובים, חתוכים לפלחים
      • 3 סלקים אדומים חתוכים לפלחים
      • 1 שומר, חתוך לשמיניות
      • עלי טימין
      • רבע כוס שמן זית
      • כף גדושה סוכר חום
      • מלח ופלפל גרוס טרי, לפי הטעם
      • 3-4 שיני שום כתושות
      • לרוטב:
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 2 כפות חומץ בלסמי
      • 2 כפות רוטב סויה
      • כף סילאן
      • חופן פטרוזיליה קצוצה
      • חופן עירית קצוצה
      • חופן פקאנים סיני קלוי, גרוסים גס

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את האורז: בוררים ושוטפים היטב את האורז. מחממים שמן זית בסיר.
      • 2. מוסיפים את האורז ומערבבים 2 דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה (לא מוסיפים מלח, על מנת שהאורז יתרכך). מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים עד שהאורז רך וכל המים נספגו בו (כ-30 דקות לערך).
      • 3. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ-10 דקות. ממליחים קלות ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג. שומרים חם עד ההגשה.
      • 4. מכינים את הירקות הצלויים: מחממים תנור ל170 מעלות. מסדרים את קוביות הירקות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחידה. מזלפים שמן זית מעל, מפזרים סוכר חום, את עלי הטימין, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
      • 5. מכניסים לתנור לצלייה של כ-45 דקות, או עד שהם מתרככים. מומלץ להפוך אותם אחרי כ-20 דקות שיצלו גם מהצד השני. בחמש הדקות האחרונות לפני שמוציאים מהתנור, מפזרים מעל הירקות את השום הכתוש ומחזירים לתנור למספר דקות עד שהשום יתרכך אף הוא. זהירות, שלא יישרף!
      • 6. להגשה: מערבבים בסיר קטן את שמן הזית, חומץ, סויה וסילאן מביאים לרתיחה של דקה ומסירים מהאש.
      • 7. מסדרים בצלחות אישיות את האורז, ומעל את הירקות הצלויים. מזלפים את הרוטב ומפזרים פטרוזיליה ועירית קצוצה ופקאנים גרוסים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -