- 1. מכינים את האורז: בוררים ושוטפים היטב את האורז. מחממים שמן זית בסיר.
-
- 2. מוסיפים את האורז ומערבבים 2 דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה (לא מוסיפים מלח, על מנת שהאורז יתרכך). מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים עד שהאורז רך וכל המים נספגו בו (כ-30 דקות לערך).
-
- 3. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ-10 דקות. ממליחים קלות ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג. שומרים חם עד ההגשה.
-
- 4. מכינים את הירקות הצלויים: מחממים תנור ל170 מעלות. מסדרים את קוביות הירקות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחידה. מזלפים שמן זית מעל, מפזרים סוכר חום, את עלי הטימין, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
-
- 5. מכניסים לתנור לצלייה של כ-45 דקות, או עד שהם מתרככים. מומלץ להפוך אותם אחרי כ-20 דקות שיצלו גם מהצד השני. בחמש הדקות האחרונות לפני שמוציאים מהתנור, מפזרים מעל הירקות את השום הכתוש ומחזירים לתנור למספר דקות עד שהשום יתרכך אף הוא. זהירות, שלא יישרף!
-
- 6. להגשה: מערבבים בסיר קטן את שמן הזית, חומץ, סויה וסילאן מביאים לרתיחה של דקה ומסירים מהאש.
-
- 7. מסדרים בצלחות אישיות את האורז, ומעל את הירקות הצלויים. מזלפים את הרוטב ומפזרים פטרוזיליה ועירית קצוצה ופקאנים גרוסים.