מתכונים חמים

סלט אורז אדום עם ירקות

סלט חם שמשלב קשת של טעמים וצבעים: אורז אדום עם ירקות צלויים מקורמלים ונוצצים, עטופים ברוטב אסייתי שאי אפשר לעמוד בפניו.

מתכון מאת: תום פרנץ, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

(צילום, הפקה בוימוי: prima films)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 כוס אורז אדום
  • כף שמן זית
  • 2 כוסות מים
  • לירקות:
  • דלעת ערמונים, חתוכה לפלחים
  • 2 סלקים זהובים, חתוכים לפלחים
  • 3 סלקים אדומים חתוכים לפלחים
  • 1 שומר, חתוך לשמיניות
  • עלי טימין
  • רבע כוס שמן זית
  • כף גדושה סוכר חום
  • מלח ופלפל גרוס טרי, לפי הטעם
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כף סילאן
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן עירית קצוצה
  • חופן פקאנים סיני קלוי, גרוסים גס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את האורז: בוררים ושוטפים היטב את האורז. מחממים שמן זית בסיר.
  • 2. מוסיפים את האורז ומערבבים 2 דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה (לא מוסיפים מלח, על מנת שהאורז יתרכך). מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים עד שהאורז רך וכל המים נספגו בו (כ-30 דקות לערך).
  • 3. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ-10 דקות. ממליחים קלות ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג. שומרים חם עד ההגשה.
  • 4. מכינים את הירקות הצלויים: מחממים תנור ל170 מעלות. מסדרים את קוביות הירקות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחידה. מזלפים שמן זית מעל, מפזרים סוכר חום, את עלי הטימין, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  • 5. מכניסים לתנור לצלייה של כ-45 דקות, או עד שהם מתרככים. מומלץ להפוך אותם אחרי כ-20 דקות שיצלו גם מהצד השני. בחמש הדקות האחרונות לפני שמוציאים מהתנור, מפזרים מעל הירקות את השום הכתוש ומחזירים לתנור למספר דקות עד שהשום יתרכך אף הוא. זהירות, שלא יישרף!
  • 6. להגשה: מערבבים בסיר קטן את שמן הזית, חומץ, סויה וסילאן מביאים לרתיחה של דקה ומסירים מהאש.
  • 7. מסדרים בצלחות אישיות את האורז, ומעל את הירקות הצלויים. מזלפים את הרוטב ומפזרים פטרוזיליה ועירית קצוצה ופקאנים גרוסים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully