וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז אדום ולבן עם ירקות וטופו

מתלבטים בין אורז לבן לאורז אדום? למה לא לשלב? וכשמוסיפים להכל ירקות וטופו, התוצאה טעימה, מזינה ובריאה במיוחד. המתכון באדיבות 'סוגת'

מתכון מאת: מערכת וואלה

אורז אדום ולבן עם טופו. שלומי ארביב,
אורז אדום ולבן עם טופו/שלומי ארביב

מצרכים למתכון

  • 1 כוס אורז אדום סוגת, מוכן
  • 1 כוס אורז פרסי קלאסי סוגת, מוכן על פי הוראות ההכנה
  • 1 בצל סגול, פרוס לפרוסות דקות
  • 1 קישוא גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 3 גזרים קטנים, פרוסים לעיגולים דקים
  • חצי כוס טופו, בקוביות קטנות
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוץ גס
  • 2 כפות מים
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות מירין (יין אורז מתוק יפני לבישול)
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. שמים שמן בווק בכמות המספקת לכיסוי תחתיתו. מחממים את השמן על להבה גבוהה וזורקים פנימה את פרוסות הבצל הסגול.
  • 2. מערבבים ומטגנים במהירות בעזרת מקלות אכילה גדולים או כף עץ. מוסיפים את הקישוא, הגזר והטופו. מערבבים עוד עד שהקישוא מראה סימני צריבה.
  • 3. מנמיכים במעט הלהבה והוסיפו את המים. מוסיפים כף רוטב סויה ואת המירין. מוסיפים את שארית רוטב הסויה ומערבבים עד שהירקות התרככו.
  • 4. מוסיפים את שני סוגי האורז וממשיכים להקפיץ במהירות. טעמו והוסיפו רוטב סויה או מלח על פי הטעם.
  • 5. הוציאו לצלחת או קערת הגשה אישית ופזרו מעל בצל ירוק קצוץ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully