- 1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל החריף ואת העגבניות ומועכים קלות בעזרת כף עץ.
-
- 2. מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לאורז ולמים ומערבבים.
-
- 3. מביאים לרתיחה, מוסיפים את המים והאורז ומביאים לרתיחה נוספת.
-
- 4. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר היטב ומבשלים על להבה נמוכה עשרים דקות.
-
- 5. פותחים את הסיר, מערבבים ובודקים מה המצב. אם האורז דביק מידי, משאירים פתוח ו"מאווררים" בעזרת מזלג. עם עדיין קשה, מוסיפים מעט מים רותחים, מערבבים ומכסים לעוד חמש דקות. (האורז לא אמור לצאת אחד אחד אלא משהו שמתקרב למרקם של ריזוטו).
-
- 6. אם רוצים, ממשיכים עם אחד הגיוונים המוצעים:
-
- 7. אפשר לטגן או לקלות בתנור עם שמן זית, קוביות חציל בלאדי או זוקיני ולהוסיף לאורז המבושל.
-
- 8. אפשר ומומלץ להוסיף עשבים טריים קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק או מה שאוהבים. צנוברים קלויים תמיד יתקבלו בברכה.