וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז אדום פיקנטי שמשדרג את השגרה

כל שצריך לעשות כדי לשדרג את האורז הלבן היום יומי למשהו מיוחד הוא לשנות לו קצת את הצבע. קצת פלפל חריף ורסק עגבניות יעשו עמו פלאים.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

אורז אדום. רוני קדר
אורז אדום

מצרכים למתכון

  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום חריף קצוץ דק (או יותר, לפי הטעם)
  • 500 גר' עגבנית שרי תמר בשלות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה
  • ½ 1 כוסות אורז יסמין
  • ½ 1 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל החריף ואת העגבניות ומועכים קלות בעזרת כף עץ.
  • 2. מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לאורז ולמים ומערבבים.
  • 3. מביאים לרתיחה, מוסיפים את המים והאורז ומביאים לרתיחה נוספת.
  • 4. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר היטב ומבשלים על להבה נמוכה עשרים דקות.
  • 5. פותחים את הסיר, מערבבים ובודקים מה המצב. אם האורז דביק מידי, משאירים פתוח ו"מאווררים" בעזרת מזלג. עם עדיין קשה, מוסיפים מעט מים רותחים, מערבבים ומכסים לעוד חמש דקות. (האורז לא אמור לצאת אחד אחד אלא משהו שמתקרב למרקם של ריזוטו).
  • 6. אם רוצים, ממשיכים עם אחד הגיוונים המוצעים:
  • 7. אפשר לטגן או לקלות בתנור עם שמן זית, קוביות חציל בלאדי או זוקיני ולהוסיף לאורז המבושל.
  • 8. אפשר ומומלץ להוסיף עשבים טריים קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק או מה שאוהבים. צנוברים קלויים תמיד יתקבלו בברכה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully