ארוחת ביבימבאפ
אורלי פלאי מציעה להכין ביבימבאפ, אורז שמשלב בשר, פטריות, תרד, גזר ונבטים ורוטב עשיר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: ל-4 מנות
- לאורז:
- 4 כוסות אורז יסמין מבושל
- לבשר המתובל:
- 150 גרם בשר בקר טחון
- 1 כף סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כפית סוכר
- 1 שן שום כתושה
- לתוספת ירקות:
- 2 כוסות עלי תרד
- 2 כוסות נבטים עבים (נבטי שעועית)
- 2 פטריות שיטאקי פרוסות דק
- 1 גזר חתוך לרצועות
- לרוטב:
- 1 כפית קארי אדום
- 1 כף סוכר
- 1 כף סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף זרעי שומשום קלויים
- 1 כפית חומץ
- 1 כפית שום כתוש
- להגשה:
- 4 ביצי עין מטוגנות
- אצות מפוררות
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הבשר עם הסויה, שמן השומשום, הסוכר והשום ומשהים כ-30 דקות.
- 2. מערבבים את חומרי רוטב הביבימבאפ.
- 3. מחממים ווק עם שמן ומטגנים את הבשר כ-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהוא מוכן. מוציאים לקערית.
- 4. מקפיצים בווק את הגזר ואת השיטאקי 2-3 דקות. מוסיפים את הנבטים והתרד, מערבבים ומכבים.
- 5. בשלב זה ניתן להוסיף לווק עם הירקות את האורז, הבשר והרוטב ולערבב או להגיש כל אחד מהםבקערית נפרדת להרכבה אישית. עוד אופציה- מגישים בקעריות אישיות מרופדות אורז, מעליו הירקות, הבשר המתובל, הרוטב וביצת עין ואצות מפוררות.