ארוחת ביבימבאפ

אורלי פלאי מציעה להכין ביבימבאפ, אורז שמשלב בשר, פטריות, תרד, גזר ונבטים ורוטב עשיר

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
ארוחת ביבימבאפ קוריאנית. נמרוד סונדרס,
ארוחת ביבימבאפ קוריאנית(צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • כמות: ל-4 מנות
  • לאורז:
  • 4 כוסות אורז יסמין מבושל
  • לבשר המתובל:
  • 150 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כף סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כפית סוכר
  • 1 שן שום כתושה
  • לתוספת ירקות:
  • 2 כוסות עלי תרד
  • 2 כוסות נבטים עבים (נבטי שעועית)
  • 2 פטריות שיטאקי פרוסות דק
  • 1 גזר חתוך לרצועות
  • לרוטב:
  • 1 כפית קארי אדום
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף זרעי שומשום קלויים
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כפית שום כתוש
  • להגשה:
  • 4 ביצי עין מטוגנות
  • אצות מפוררות

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הבשר עם הסויה, שמן השומשום, הסוכר והשום ומשהים כ-30 דקות.
  • 2. מערבבים את חומרי רוטב הביבימבאפ.
  • 3. מחממים ווק עם שמן ומטגנים את הבשר כ-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהוא מוכן. מוציאים לקערית.
  • 4. מקפיצים בווק את הגזר ואת השיטאקי 2-3 דקות. מוסיפים את הנבטים והתרד, מערבבים ומכבים.
  • 5. בשלב זה ניתן להוסיף לווק עם הירקות את האורז, הבשר והרוטב ולערבב או להגיש כל אחד מהםבקערית נפרדת להרכבה אישית. עוד אופציה- מגישים בקעריות אישיות מרופדות אורז, מעליו הירקות, הבשר המתובל, הרוטב וביצת עין ואצות מפוררות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully