וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוטג' פאי

הכנתם פירה לגדוד ונשארתם עם קערה גדושה? השף עופר בן אור ממסעדת באיירן מציע לכם לא לזרוק אלא להכין ממנו קוטג' פאי שהוא למעשה שם נוסף למנה המפורסמת, פאי רועים.

מתכון מאת: עופר בן אור, מערכת וואלה

מתכוני שאריות פירה של השף עופר בן אור. אפיק גבאי
מתכוני שאריות פירה של השף עופר בן אור

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 500 גרם בשר טחון עם אחוז שומן גבוה (כ-35%)
  • 4 עגבניות
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1 סלסלת פטריות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • חצי ליטר יין אדום
  • 2 ענפי טימין טרי
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • חצי כפית פלפל גרוס
  • מיץ מלימון אחד
  • 4 כפות שמן
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • 500 גרם פירה
  • 2 ביצים
  • 150 גרם פרמזן מגורר

אופן ההכנה

  • 1. צולים את העגבניות בתנור בחום 220 מעלות למשך 20 דקות.
  • 2. בינתיים מטגנים את הגזר, הבצל, שורש הפטרוזיליה, השום והפטריות עד להשחמה, ומוציאים מהמחבת.
  • 3. מטגנים את הבשר עד לקבלת צבע חום.
  • 4. מחזירים את הירקות, מוסיפים את רסק העגבניות, וממשיכים לטגן מספר דקות.
  • 5. מוסיפים את היין והתבלינים ומבשלים למשך כשעה.
  • 6. מסדרים את הבשר בתבנית משומנת ומשטחים.
  • 7. מערבבים את הפירה והביצים, ומניחים על הבשר, משטחים היטב.
  • 8. מפזרים מעל את הפרמזן המגורר, ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות למשך כ-40 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully