קרוקטים
הכנתם פירה לגדוד ונשארתם עם קערה גדושה? השף עופר בן אור ממסעדת באיירן מציע לכם לא לזרוק אלא להכין ממנו אצבעות תפוחי אדמה מטוגנות, שמצליחות להחיות את טעמו של הפירה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-20 קרוקטים
- 500 גרם פירה
- 150 גרם בצלי שאלוט קצוצים דק
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות טימין טרי קצוץ
- 50 גרם קמח תפוחי אדמה
- 1 ביצה
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט
- קורט קימל טחון
- 1 שן שום
- לציפוי:
- קמח
- קערה עם 3 ביצים
- קערה עם פירורי לחם
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את בצלי השאלוט לקבלת צבע זהוב.
- 2. מערבבים עם כל שאר המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.
- 3. יוצרים כדורים קטנים, ומצפים כל אחד בקמח, ביצה ופירורי לחם.
- 4. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע צהוב, מוציאים לנייר סופג ומגישים