מתכונים חמים

פשטידת ירקות עם פטריות, פלפלים ותפוחי אדמה

הכנתם פירה לגדוד ונשארתם עם קערה גדושה? השף עופר בן אור ממסעדת באיירן מציע לכם לא לזרוק אלא להכין ממנו פשטידת ירקות

מתכון מאת: עופר בן אור, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מתכוני שאריות פירה של השף עופר בן אור (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 סועדים:
  • 3 עגבניות
  • 1 שן שום קלופה וקצוצה
  • מעט טימין
  • חופן מלח גס
  • 800 גרם פירה תפוחי אדמה
  • 200 גרם אפונה ירוקה
  • 1 יחידה ברוקולי - כ-400 גרם
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 שיני שום קלופות וכתושות
  • 1 גזר קלוף, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 סלסלות פטריות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חצי כפית אגוז מוסקט
  • 100 מיליליטר שמנת 38% אחוז
  • 2 כפות מיורן (תבלין ממשפחת האורגנו, להשיג בחנויות התבלינים)
  • 100 גרם קמח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. פורסים את העגבניות ומפזרים על תבנית. מפזרים מעליהם מעט שום, טימין ומלח גס, ומכניסים לתנור לכ-25 דקות.
  • 3. בינתיים מטגנים את הבצלים.
  • 4. מוסיפים לבצלים את הפטריות וממשיכים לטגן עד להשחמה.
  • 5. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
  • 6. מערבבים עם כל שאר המרכיבים, שמים בתבנית משומנת היטב, ואופים בתנור כ-45 דקות.
  • ניתן להשתמש בתבנית מאפינס על מנת ליצור מאפים אישיים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully