וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז עם חומוס ובשר

מה יכול להיות יותר מנחם ממנה גדולה ומהבילה של אורז, עמוס בחתיכות בשר נימוחות ומספקות, וגרגירי חומוס קטנטנים, המתחבאים בפנים?

מתכון מאת: ריטה דאיה, מערכת וואלה

אורז עם חומוס. נמרוד סונדרס
אורז עם חומוס

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • בצל גדול חתוך דק
  • 2 כוסות אורז לבן שטוף
  • 250 גרם גרגירי חומוס שהושרו ללילה במים
  • 300 גרם בשר כתף חתוך לקוביות
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 3 כוסות מים רותחים
  • קורט קינמון
  • קורט בהרט
  • מעט פלפל שחור
  • להגשה:
  • פיסטוק חלב?י, אגוזי מלך ושקדים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מבשלים את הבשר כחצי שעה ומסננים ממי הבישול.
  • 2. מכניסים את החומוס לסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים את החומוס כחצי שעה עד שהוא מבושל למחצה.
  • 3. מטגנים את הבצל בסיר עמוק עד שמזהיב ומתרכך (כ-10 דקות). מוסיפים את החומוס, האורז, הבשר המבושל ושמן.
  • 4. מוזגים מעל מים, מוסיפים את התבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-20 דקות.
  • 5. בהגשה מעטרים בפיסטוק, אגוזי מלך ושקדים חצויים.
  • 6. סודות מהמטבח: כדאי לבדוק את התיבול בהתחלה, לפני כיסוי. לאחר הכיסוי עדיף לתת לסיר להתבשל סגור עד שמוכן, מבלי לפתוח.
  • 7. בישול הבשר לפני שאר הרכיבים הוא קריטי בכדי שהנתח ייצא רך וטעים, מעבר לכך ההרתחה מנקה אותו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully