פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אורז עם חומוס ובשר

      מה יכול להיות יותר מנחם ממנה גדולה ומהבילה של אורז, עמוס בחתיכות בשר נימוחות ומספקות, וגרגירי חומוס קטנטנים, המתחבאים בפנים?

      2 מדרגים / 4 כוכבים

      אורז עם חומוס (נמרוד סונדרס)
      אורז עם חומוס (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • בצל גדול חתוך דק
      • 2 כוסות אורז לבן שטוף
      • 250 גרם גרגירי חומוס שהושרו ללילה במים
      • 300 גרם בשר כתף חתוך לקוביות
      • 4 כפות שמן קנולה
      • 3 כוסות מים רותחים
      • קורט קינמון
      • קורט בהרט
      • מעט פלפל שחור
      • להגשה:
      • פיסטוק חלב?י, אגוזי מלך ושקדים

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר מבשלים את הבשר כחצי שעה ומסננים ממי הבישול.
      • 2. מכניסים את החומוס לסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים את החומוס כחצי שעה עד שהוא מבושל למחצה.
      • 3. מטגנים את הבצל בסיר עמוק עד שמזהיב ומתרכך (כ-10 דקות). מוסיפים את החומוס, האורז, הבשר המבושל ושמן.
      • 4. מוזגים מעל מים, מוסיפים את התבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-20 דקות.
      • 5. בהגשה מעטרים בפיסטוק, אגוזי מלך ושקדים חצויים.
      • 6. סודות מהמטבח: כדאי לבדוק את התיבול בהתחלה, לפני כיסוי. לאחר הכיסוי עדיף לתת לסיר להתבשל סגור עד שמוכן, מבלי לפתוח.
      • 7. בישול הבשר לפני שאר הרכיבים הוא קריטי בכדי שהנתח ייצא רך וטעים, מעבר לכך ההרתחה מנקה אותו.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -