וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אמפנדס מצות של סבתא מתילדה

הארגנטינאים לא יוותרו על אמפנדס גם בחג. אז מה עושים? מגלגלים את המילוי המופלא של הבשר עם הזיתים, הביצה והבצל בתוך מצה ומטגנים. מתכון שעובר במשפחה והגיע לארץ מארגנטינה עם סבתא מתילדה שהיתה מכינה את המעדן בכל שנה בחג השני לסעודה המשפחתית

מתכון מאת: מיתר פוטשניק, מערכת וואלה

אמפנדס ממצה. דרור עינב
אמפנדס ממצה

מצרכים למתכון

  • לכ-10 סועדים
  • למלית:
  • 500 גרם בשר טחון
  • חצי קופסת שימורים זיתים ירוקים טבעות
  • 2 ביצים קשות
  • 2 כפות צנוברים
  • בצל ירוק קצוץ לפי הטעם
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 בצל קצוץ
  • למעטפת:
  • חבילת מצות
  • ביצה טרופה
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1.ערב קודם מרטיבים את המצות, עוטפים במגבת נקיה ומאחסנים במקרר.טיפ חשוב: להניח את המצות הרטובות זו על זו בשתי וערב (מבחינת כיוון הדוגמה שעל המצה) ככה הן לא יידבקו זו לזו.
  • 2. בבוקר: מרטיבים שוב את המצות ומתחילים לעבוד: במחבת גדולה מטגנים בצל קצוץ עד להשחמה, מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים שום כתוש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully