- 1. הטחול: בקערה גדולה, לשים את כל הרכיבים במשך כחמש דקות לכדי תערובת אחידה.
-
- 2. יוצרים מהתערובת שישה גלילים בגודל אחיד. עוטפים את גלילי הבשר בנייר כסף כמו סוכריה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה. מוציאים ומצננים.
-
- 3. מרטיבים מתחת לברז את המצות במים פושרים כך שהמצה תהיה לחה מכל צדדיה.
-
- 4. מעבירים למגבת יבשה. עוטפים את המצות במגבת ומניחים בצד למשך כ-10 דקות כך שהמצה לא תשבר.
-
- 5. פותחים בעדינות את גלילי הבשר, ומגלגלים אותם לתוך המצה הרטובה.
-
-
- 6. הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את השום, רסק העגבניות ומטגנים למשך כ- 2 דקות כדי לנטרל את חמיצות הרסק.
-
- 7. מוסיפים את התבלינים והלימון. מוסיפים כוס מים חמים ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-10 דקות נוספות במכסה סגור.
-
- 8. בצלחת הגשה מניחים גבעולי כוסברה ופילטים של לימון. מניחים מעל בעדינות את המצות הממולאות ומעליהן יוצקים את הרוטב.