וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טחול במצה

הסו שף, שי אוחנה, ממסעדת המוציא הירושלמית מצליח להפוך את המצה היבשושית של פסח למעדן ממולא בטחול.

מתכון מאת: שי אוחנה, מערכת וואלה

שי אוחנה. רובי קסטרו,
שי אוחנה/רובי קסטרו

מצרכים למתכון

  • 6 מצות
  • לתערובת הטחול:
  • 500 גרם בשר בקר או שפונדרה טחון
  • 100 גרם שומן כבש, חתוך לקוביות קטנות
  • 100 גרם שומן טחון
  • 150 גרם טחול עוף
  • 50 גרם שקדי עגל חתוכים לקוביות
  • 3 כוסות כוסברה קצוצה רעננה
  • 2 כפות שום כתוש
  • 1 כף פלפל שאטה גרוס
  • 1 פלפל ירוק קצוץ דק
  • 1 כף מלח גס
  • 1.5 כפות כמון
  • לרוטב:
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כף שום כתוש
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1.5 כף פלפל גרוס
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס לימון
  • 1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. הטחול: בקערה גדולה, לשים את כל הרכיבים במשך כחמש דקות לכדי תערובת אחידה.
  • 2. יוצרים מהתערובת שישה גלילים בגודל אחיד. עוטפים את גלילי הבשר בנייר כסף כמו סוכריה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה. מוציאים ומצננים.
  • 3. מרטיבים מתחת לברז את המצות במים פושרים כך שהמצה תהיה לחה מכל צדדיה.
  • 4. מעבירים למגבת יבשה. עוטפים את המצות במגבת ומניחים בצד למשך כ-10 דקות כך שהמצה לא תשבר.
  • 5. פותחים בעדינות את גלילי הבשר, ומגלגלים אותם לתוך המצה הרטובה.
  • 6. הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את השום, רסק העגבניות ומטגנים למשך כ- 2 דקות כדי לנטרל את חמיצות הרסק.
  • 7. מוסיפים את התבלינים והלימון. מוסיפים כוס מים חמים ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-10 דקות נוספות במכסה סגור.
  • 8. בצלחת הגשה מניחים גבעולי כוסברה ופילטים של לימון. מניחים מעל בעדינות את המצות הממולאות ומעליהן יוצקים את הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully