- 1. מכסים את הסלמון עם העור בתערובת וכובשים למשך 18 שעות. מנקים מהתערובת כבישה ופורסים לפרוסות דקות.
-
- 2. בתבנית אפיה מתבלים את הסלקים והגזרים האורגנים במלח, שמן זית, שיני שום וטימין, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור בחום של 180 מעלות. לאחר ריכוך מקלפים וחוצים לפי הגודל.
-
- 3. קרם גזר: מקלפים את הגזר, ומאדים בחמאה. מכסים במיץ תפוזים טרי, מוסיפים את פלפל השאטה הסוכר והמלח. לאחר שהנוזל מצטמצם והגזר מגיע לריכוך טוחנים עד לקבלת קרם חלק וטעים.
-
- 4. קרם סלק: אופים את הסלק בתנור עד לריכוך מלא. מקלפים וחותכים גס. מאדים בסיר עם חמאה את הסלקים, מוסיפים מחית פטל אדום ג'ינגר טרי ובזילוקום. לאחר 20 דקות של בישול טוחנים עד לקבלת קרם חלק, מוסיפים מלח, חומץ וסוכר לאיזון.
-
- 5. ג'לי סלק: טוחנים סלק עם מים עד לקבלת מיץ סלק, מסננים על מנת למנוע חתיכות בתוך הנוזל. מתבלים במלח, סוכר וחומץ. שוקלים את הנוזל ומוסיפים אגר אגר ביחס של 14 גרם לליטר נוזל.
-
- 6. שמים את הנוזל על האש ומביאים לרתיחה. יוצקים את הנוזל לתבנית, ולאחר שמתקרר קורצים עיגולים ברינגים.
-
- 7. קרם פרש: טורפים את השמנת החמוצה עם קצת מלח. מניחים על מסננת עם בד סינון למשך חצי שעה עד לקבלת קרם פרש מצומצם.
-
- 8. חותכים את המשמש בחיתוך דק, את אגוזי המלך מתבלים בשמן זית ומלח וקולים בתנור בחום של 170 מעלות, לאחר התקררות קוצצים.
-
- 9. הגשה: מניחים על צלחת ההגשה 3 יחידות של הג'לי הקרוץ,
- מתבלים את הסלקים ואת הגזרים בשמן זית, ומלח ומניחים על הצלחת כל שכל הסלקים והגזרים עומדים.
-
- 10. לוקחים 5 פרוסות של סלמון ומניחים בין הסלקים והגזרים. מפזרים לאורך כל המנה את קרם הסלק, קרם הגזר וקרם פרש בנקודות. את חתיכות המשמש ואגוזי המלך מפזרים לאורך כל המנה, מזלפים שמן זית על הכל ומגישים.