מתכונים חמים

צ'ימיצ'נגה אפויה עם דגים/פירות ים

המטבח המקסיקני הוא תמיד מלא שמחה, צבעים וטעמים. איתמר דוידוב מכין מנה מקסיקנית קלאסית בדמות צ'ימיצ'נגה אפויה, עם דגים או עם פירות ים- מה שאוהבים יותר.

מתכון מאת: איתמר דוידוב, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

אוכל מקסיקני טרס פזוס

מחשבון המרות

מצרכים

  • להכנת 10 מנות:
  • 1 ק"ג טבעות נתחי דג נא ללא עור ועצם (משקל נטו) או לחילופין קלמרי/שרימפס
  • 500 גר' פריחול'ס (ניתן לרכוש מוכן)
  • 5 כפות מסה הרינה מינסה (קמח תירס מקסיקני. ניתן לרכוש בחנויות הטבע השונות ובמרכולים הגדולים)
  • 10 טורטיות 30 ס"מ (אפשר גם 25 ס"מ)
  • מעט שמן זית למריחה
  • אופציה – 4 כפות כוסברה או בצל ירוק
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. במחבת עם מעט שמן זית מקפיצים את פירות הים או הדג ומתבלים במלח ופלפל. חשוב לשים לב לא לעשות אותם יתר על המידה. להקפיץ על אש בינונית כ-5 דקות ולהניח בצד.
  • 2. מורחים במרכז כל טורטיה מעט פריחולס, מפזרים בצל ו/או כוסברה ומניחים מעל דגים/פרי ים (להשתדל שיהיו עם כמה שפחות נוזלים אם יש נוזלים מוסיפים מעט מסה הרינה ומערבבים היטב).
  • 3. מקפלים את שתי קצוות הטורטיה מימין ומשמאל כלפי פנים. מהתחתית מגלגלים כלפי מעלה מורחים דבק קמח, ומהדקים את הרול היטב בכדי שהמלית לא תצא.
  • 4. ממשיכים לגלגל וסוגרים את הטורטיה (כמו אגרול)
  • משהים בצד כ-10 דקות עד להתייצבות הדבק. מורחים במעט שמן זית. אחרי שלב זה יש לשמור במקרר, ניתן גם להקפיא.
  • 5. לפני ההגשה: אופים בתנור חם עד להשחמה.
  • 6. להגשה: פורסים את הקצוות בסכין מסור משוננת או סכין סלמון, חוצים במרכז, באלכסון ומעמידים את 2 החצאים במרכז הצלחת. מגישים עם מחית תפוחי אדמה או אורז מקסיקני.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully