וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פלמידה בקונכיות בצק עלים

דג פלמידה מעודן, המסתתר בבצק עלים יחד עם קציפת סנט מור... מה עוד אפשר לבקש? מנה צרפתית מענגת שנקראת בשפת המקור: Vol au vent של השף אייל לביא.

מתכון מאת: אייל לביא, מערכת וואלה

פינגר פוד של איל לביא. נמרוד סונדרס
פינגר פוד של איל לביא

מצרכים למתכון

  • לבסיס:
  • ½ חבילה בצק עלים
  • 1 ביצה טרופה
  • לקציפת סנט מור:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (38% שומן)
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מעושנת
  • 70 גרם גבינת סנט מור (או גבינת צאן)
  • קורט מלח רגיל
  • 1 פלפל אדום קלוי, קלוף וחתוך לרצועות דקות
  • לפלמידה הכבושה:
  • (יש להכין כ-24 שעות לפני הרכבת המנה או פלמידה כבושה או מעושנת קנויה)
  • 400 גרם פילה מפלמידה לבנה טרייה ללא עצמות
  • 1 כוס מלח גס
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף זרעי שומר
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 כף זרעי כמון
  • 2 כפות פלפל שחור שלם
  • 1 גרידה מקליפת תפוז
  • לרוטב הפסטו רשאד ואגוזי לוז:
  • 1 צרור עלי רשאד טרי
  • 1 שן שום
  • 2 כפות פרמזן מגורד
  • עד 1/2כוס שמן זית
  • 10 יחידות אגוזי לוז
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. לבסיס הבצק: מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מ"מ וקורצים בעזרת חותכן עוגיות או כוס, 8 עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ. מניחים את עיגולי הבצק על נייר אפיה ומורחים בביצה טרופה.
  • 2. קורצים עוד 16 עיגולים בקוטר זהה ויוצרים במרכז כל אחד מהם חור עגול בקוטר 2-3 ס"מ
  • 3. מניחים מעל כל בסיס עגול שלם, 2 טבעות בצק.
  • 4. מברישים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות עד שהמאפים תופחים ומזהיבים.
  • 5. מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים את המאפים בכלי סגור עד להגשה.
  • 6. לקציפת סנט מור: פורסים את הגבינה לפרוסות דקות ומעבירים לקערה.
  • 7. מוסיפים את הפפריקה המעושנת ורבע מכמות השמנת המתוקה ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 8. מוסיפים את שאר השמנת המתוקה ומקציפים בעזרת מטרפה על לקבלת קצפת יציבה.
  • 9. לפלמידה (במידה וכובשים לבד): במחבת על להבה בינונית קולים את התבלינים, למעט המלח והסוכר, תוך כדי ערבוב, עד שהם מעלים עשן. מעבירים את התבלינים לקערה גדולה ומצננים.
  • 10. מוסיפים את המלח, הסוכר וגרידת התפוז ומערבבים היטב.
  • 11. בתבנית עמוקה מניחים את הפלמידה ויוצקים מעל את תערובת הכבישה כך שהפילה מכוסה לחלוטין בשכבה עבה ואחידה של התערובת. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך 24 שעות.
  • 12. מוציאים את הפלמידה מתערובת הכבישה, מנערים ומסירים את שכבת התבלינים שנותרה, ושומרים בקופסא סגורה עד לשימוש.
  • 13. לרוטב הפסטו רשאד: במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים את כל המרכיבים, למעט שמן הזית.
  • 14. בזילוף איטי מוסיפים את שמן הזית עד לקבלת מחית פסטו חלקה.
  • 15 הרכבת המנה: ממלאים את המאפים בקציפת הסנט מור, מניחים מעל פרוסת פלמידה כבושה דקה ו-2 רצועות של פלפל קלוי ומסיימים בזילוף של פסטו מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully