וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיש אמוק

בקמבודיה, פיש אמוק ידועה כמנה המפורסמת ביותר במטבח המקומי, וניתן להבין מדוע. ה"חבילות" הקטנות העשויות עלי בננה ומלאות בדג מתובל הן מעדן של ממש.

מתכון מאת: משה בדישי, מערכת וואלה!

אוכל קמבודי. משה בדישי,
אוכל קמבודי/משה בדישי

מצרכים למתכון

  • ל-3 מנות:
  • 3 כפות למון גראס טחון
  • 2 כפיות פלפל אדום קצוץ
  • 2 כוסות חלב קוקוס, 17% שומן לפחות
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 8 עלי קפיר ליים (להשיג בחנויות תבלינים), או גרידה מלימון אחד
  • 2 כפיות שטוחות סוכר דקלים
  • כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • מלח
  • 600 גרם דג מפולט (דניס או לברק), חתוך לקוביות ללא עור
  • 4 עלי בזיליקום קצוצים
  • כפית עלי כוסברה קצוצה
  • 4 עלי בננה או ציפור גן עדן או 4 קערות לאידוי
  • סלסלת אידוי
  • 1 פלפל צ'ילי פרוס, לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מכינים "חבילות" אידוי מעלי בננה: מפרידים את העלה מהגבעול לכל אורכו. גוזרים עיגולים בקוטר של 20 ס"מ, מקפלים את קצוות העיגול כלפי מעלה, כך שתיווצר קערה מהעלה, ומחדירים קיסם לרוחב הקצוות, כדי שה"קערה" תשמור על צורתה.
  • 2. מערבבים בקערה למון גראס, צ'ילי קצוץ, סוכר דקלים, חלב קוקוס, עשבי תיבול, רוטב דגים, עלי ליים וג'ינג'ר. יחד עם כל אלה מערבבים את קוביות הדג. משרים אותם במרינדה כשעתיים.
  • 3. לפני האידוי מעבירים את הדגים והמרינדה לעלי הבננה ומחלקים אותם באופן שווה.
  • 4. מרתיחים מים בסיר, מניחים מעליו סלסלת אידוי מבמבוק, ובתוכו את ה"חבילות" מעלי הבננה. מכסים את הסלסלה, ומבשלים את האמוק באדים למשך 10-14 דקות. לפני ההגשה מקשטים בצ'ילי פרוס ובכף חלב קוקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully