וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מוסר ים בעלה גפן עם רוטב יוגורט

עלי גפן לא חייבים תמיד להיות ממולאים באורז או בבשר. דנה מלמד לוקחת דג מוסר ים, ומחביאה אותו בין העלים הירוקים, ומגישה יחד עם חציל, עגבניה צלויה ורוטב יוגורט מענג.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

פילה מוסר ים אפוי בעלה גפן עם שום קונפי ורוטב יוגורט. נמרוד סונדרס
פילה מוסר ים אפוי בעלה גפן עם שום קונפי ורוטב יוגורט

מצרכים למתכון

  • 4 יחידות פילה מוסר ים (או כל דג לבן אחר) במשקל 100 גרם כל אחת, ללא עור ועצמות
  • 10 עלי גפן משומרים
  • 1 ראש שום מופרד לשיניים, לא קלופות
  • 2 עגבניות
  • תערובת תבלינים "הרב דה פרובנס" (טימין, לבנדר, רוזמרין, זרעי שומר, בזיליקום, אורגנו ומרווה)
  • 200 מ"ל יוגורט עיזים
  • 200 מ"ל לבנה עיזים
  • 1 שן שום
  • גרידה ומיץ מחצי לימון
  • שמן זית
  • פלפל צ'ילי ירוק טרי
  • 1 חציל בלאדי
  • עלי נענע טריים
  • עלי זעתר טריים

אופן ההכנה

  • 1. עוטפים את שיני השום ברדיד אלומיניום, מזלפים שמן זית וזורים את תערובת התבלינים "הרב דה פרובנס". אופים ב-180 מעלות כ-40 דקות עד שהן רכות לחלוטין.
  • 2. חוצים את העגבניות לרוחבן. מתבלים במלח ים, פלפל שחור גרוס, שמן זית ו"הרב דה פרובנס". אופים ב-160 מעלות כ-40 דקות ומשאירים להתייבש בתנור עם דלת מעט פתוחה.
  • 3. שורפים את החציל על להבה פתוחה. מקלפים ומעמידים על מסננת, להגרת נוזלים. מעבירים לקערה ומתבלים בקצת מיץ לימון, עלי זעתר, מלח, פלפל וצ'ילי קצוץ.
  • 4. בקערית, מערבבים את היוגורט והלבנה עם שמן זית, שן שום קצוצה, מיץ וגרידת לימון, צ'ילי קצוץ ונענע קצוצה. מתבלים במלח ופלפל.
  • 5. שוטפים את עלי הגפן ומייבשים. מניחים שני עלים עם הצד המחוספס כלפי מעלה כך שייצרו יחד משטח גדול ככל האפשר ללא חורים. משמנים את הדג ומתבלים במלח ופלפל. מניחים אותו במרכז יריעת העלים.
  • 6. מחלצים משיני השום האפויות את התוכן שלהן ומורחים שכבה דקה ממנו על הדג. סוגרים את העלה כמו מעטפה, ומשמנים מכל הכיוונים.
  • 7. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים ב-200 מעלות 10-15 דקות עד שהדג מוכן (אפשר לבדוק עם קיסם או סכין קטנה).
  • 8. מגישים עגבנייה חמימה, חציל, פילה דג עטוף, ומסביב רוטב יוגורט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully