- 1. עוטפים את שיני השום ברדיד אלומיניום, מזלפים שמן זית וזורים את תערובת התבלינים "הרב דה פרובנס". אופים ב-180 מעלות כ-40 דקות עד שהן רכות לחלוטין.
-
- 2. חוצים את העגבניות לרוחבן. מתבלים במלח ים, פלפל שחור גרוס, שמן זית ו"הרב דה פרובנס". אופים ב-160 מעלות כ-40 דקות ומשאירים להתייבש בתנור עם דלת מעט פתוחה.
-
- 3. שורפים את החציל על להבה פתוחה. מקלפים ומעמידים על מסננת, להגרת נוזלים. מעבירים לקערה ומתבלים בקצת מיץ לימון, עלי זעתר, מלח, פלפל וצ'ילי קצוץ.
-
- 4. בקערית, מערבבים את היוגורט והלבנה עם שמן זית, שן שום קצוצה, מיץ וגרידת לימון, צ'ילי קצוץ ונענע קצוצה. מתבלים במלח ופלפל.
-
- 5. שוטפים את עלי הגפן ומייבשים. מניחים שני עלים עם הצד המחוספס כלפי מעלה כך שייצרו יחד משטח גדול ככל האפשר ללא חורים. משמנים את הדג ומתבלים במלח ופלפל. מניחים אותו במרכז יריעת העלים.
-
- 6. מחלצים משיני השום האפויות את התוכן שלהן ומורחים שכבה דקה ממנו על הדג. סוגרים את העלה כמו מעטפה, ומשמנים מכל הכיוונים.
-
- 7. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים ב-200 מעלות 10-15 דקות עד שהדג מוכן (אפשר לבדוק עם קיסם או סכין קטנה).
-
- 8. מגישים עגבנייה חמימה, חציל, פילה דג עטוף, ומסביב רוטב יוגורט.