וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרפעלך במלית דג חגיגית

קרפעלך טובים הם תמיד סיבה למסיבה, אבל כשממלאים בתוכם דג ים לבן, יחד עם שום ובצל ירוק, מקבלים הפתעה מושלמת עבור ארוחת ערב חגיגית. המתכון באדיבות מסעדת "סנדר".

מתכון מאת: זמי שרייבר, מערכת וואלה

מרק קרעפלך של מסעדת סנדר. אפיק גבאי
מרק קרעפלך של מסעדת סנדר

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • לבצק (ל-50-70 יחידות):
  • 1 קילו קמח
  • תפוח אדמה גדול שבושל כ-40 דקות לריכוך ונמעך למחית
  • 5 ביצים
  • מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • למלית הדג:
  • 100 גרם דג ים לבן קצוץ או טחון
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • שן שום כתושה
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את חומרי הבצק, עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
  • 2. מרדדים על משטח מקומח, ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. במרכזו של כל עיגול שמים כפית עד כפית וחצי מילוי (מתכונים למליות בהמשך הכתבה), וסוגרים בזהירות בעזרת לחיצות קלות בקצוות הבצק.
  • 3. מבשלים את הקרפלעך כ-15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן. מגישים בתוך מרק עוף צח, או אחרי שעברו טיגון בשמן עמוק.
  • 4. למלית הדג: מערבבים את חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5. ניתן להגיש במרק עוף צח, או לטגן בשמן עמוק ולהגיש לצד רוטב יוגורט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully