פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      קרפעלך במילוי בשר

      2 מדרגים / 1 כוכבים

      קרפעלך של מסעדת סנדר (אפיק גבאי)
      קרפעלך של מסעדת סנדר (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לקרפעלך:
      • לבצק (ל-50-70 יחידות):
      • 1 קילו קמח
      • תפוח אדמה גדול שבושל כ-40 דקות לריכוך ונמעך למחית
      • 5 ביצים
      • מלח
      • 1/2 כוס שמן
      • לבישול:
      • מים
      • למלית הבשר:
      • לכ-50 יחידות
      • 1/2 קילו בשר טחון (עם מעט שומן)
      • 2 בצלים קצוצים
      • 2 ביצים
      • 100 גרם כבד עוף טחון
      • פלפל שחור
      • מלח

      אופן ההכנה

      • לקרפעלך:
      • 1. מערבבים בקערה את חומרי הבצק, עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
      • 2. מרדדים על משטח מקומח, ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. במרכזו של כל עיגול שמים כפית עד כפית וחצי מילוי (מתכונים למליות בהמשך הכתבה), וסוגרים בזהירות בעזרת לחיצות קלות בקצוות הבצק.
      • 3. מבשלים את הקרפלעך כ-15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן. מגישים בתוך מרק עוף צח, או אחרי שעברו טיגון בשמן עמוק.
      • למלית:
      • 1. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
      • 2. מוסיפים את הבשר והכבד וממשיכים לטגן עד השחמה.
      • 3. מעבירים לקערה. מוסיפים את הביצים, מתבלים בפלפל שחור ובמלח, ומערבבים היטב.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -