וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרפעלך במילוי בשר

מתכון מאת: זמי שרייבר, מערכת וואלה

קרפעלך של מסעדת סנדר. אפיק גבאי
קרפעלך של מסעדת סנדר

מצרכים למתכון

  • לקרפעלך:
  • לבצק (ל-50-70 יחידות):
  • 1 קילו קמח
  • תפוח אדמה גדול שבושל כ-40 דקות לריכוך ונמעך למחית
  • 5 ביצים
  • מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • לבישול:
  • מים
  • למלית הבשר:
  • לכ-50 יחידות
  • 1/2 קילו בשר טחון (עם מעט שומן)
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 ביצים
  • 100 גרם כבד עוף טחון
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה

  • לקרפעלך:
  • 1. מערבבים בקערה את חומרי הבצק, עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
  • 2. מרדדים על משטח מקומח, ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. במרכזו של כל עיגול שמים כפית עד כפית וחצי מילוי (מתכונים למליות בהמשך הכתבה), וסוגרים בזהירות בעזרת לחיצות קלות בקצוות הבצק.
  • 3. מבשלים את הקרפלעך כ-15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן. מגישים בתוך מרק עוף צח, או אחרי שעברו טיגון בשמן עמוק.
  • למלית:
  • 1. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
  • 2. מוסיפים את הבשר והכבד וממשיכים לטגן עד השחמה.
  • 3. מעבירים לקערה. מוסיפים את הביצים, מתבלים בפלפל שחור ובמלח, ומערבבים היטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully