וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרפלעך - מתכון בסיסי לבצק

מלך המרק הצח המוגש על שולחן החג הוא הקרפלעך. לקראת ראש השנה מעניק זמי שרייבר, ממסעדת סנדר הוותיקה מתכון לכיסון הטעים

מתכון מאת: זמי שרייבר, מערכת וואלה

קרעפלך בסנדר. גיא הכט,
קרעפלך בסנדר/גיא הכט

מצרכים למתכון

  • לבצק (ל-50-70 יחידות):
  • 1 קילו קמח
  • תפוח אדמה גדול שבושל כ-40 דקות לריכוך ונמעך למחית
  • 5 ביצים
  • מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • לבישול:
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את חומרי הבצק, עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
  • 2. מרדדים על משטח מקומח, ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. במרכזו של כל עיגול שמים כפית עד כפית וחצי מילוי (מתכונים למליות בהמשך הכתבה), וסוגרים בזהירות בעזרת לחיצות קלות בקצוות הבצק.
  • 3. מבשלים את הקרפלעך כ-15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן. מגישים בתוך מרק עוף צח, או אחרי שעברו טיגון בשמן עמוק.
  • מרק עוף צח
  • חומרים ל-12 מנות:
  • 1 קילו עוף שלם, מחולק
  • 1/2 קילו עצמות בקר
  • 2 גזרים פרוסים
  • 2 בצלים חתוכים גס
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
  • קוביות צרור שמיר
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור עלי סלרי
  • שורש סלרי
  • מלח
  • פלפל
  • אופן ההכנה:
  • 1. בסיר גדול עם מים מבשלים את העוף והעצמות ומביאים לרתיחה.
  • 2. מסננים את המים ומוסיפים חדשים. מביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל כ-45 דקות נוספות.
  • 3. מוציאים את העוף והעצמות, ומסננים את הירקות. ממשיכים לבשל את ציר המרק עוד כחצי שעה. טועמים ומתקנים תיבול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully