- 1. מערבבים בקערה את חומרי הבצק, עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
-
- 2. מרדדים על משטח מקומח, ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. במרכזו של כל עיגול שמים כפית עד כפית וחצי מילוי (מתכונים למליות בהמשך הכתבה), וסוגרים בזהירות בעזרת לחיצות קלות בקצוות הבצק.
-
- 3. מבשלים את הקרפלעך כ-15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן. מגישים בתוך מרק עוף צח, או אחרי שעברו טיגון בשמן עמוק.
-
-
- מרק עוף צח
- חומרים ל-12 מנות:
- 1 קילו עוף שלם, מחולק
- 1/2 קילו עצמות בקר
- 2 גזרים פרוסים
- 2 בצלים חתוכים גס
- 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
- קוביות צרור שמיר
- צרור פטרוזיליה
- צרור עלי סלרי
- שורש סלרי
- מלח
- פלפל
-
-
- אופן ההכנה:
- 1. בסיר גדול עם מים מבשלים את העוף והעצמות ומביאים לרתיחה.
-
- 2. מסננים את המים ומוסיפים חדשים. מביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל כ-45 דקות נוספות.
-
- 3. מוציאים את העוף והעצמות, ומסננים את הירקות. ממשיכים לבשל את ציר המרק עוד כחצי שעה. טועמים ומתקנים תיבול.