פ?ט?אי?ר

כיסני בצק ממולאים בעלי סלק. מתכון של ליוס טארק, שף מלון נווה שלום.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
עלי סלק. מערכת וואלה!
עלי סלק

מצרכים

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • כוס שמן זית
  • 2-3 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות שמרים
  • קורט מלח
  • קורט סוכר
  • למלית:
  • 2 ק"ג עלי סלק ירוק (מנגולד) חתכים דק
  • חצי ק"ג בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות מלח
  • מיץ מ- 3 לימונים
  • כף פלפל אדום טחון
  • 2 כפות כמון
  • כף פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: מכניסים את הקמח לקערה מוסיפים את השמרים, המלח , הסוכר והשמן. מערבבים היטב. מוסיפים את המים הפושרים ולשים היטב. משאירים את הבצק בקערה עד שיתפח .
  • 2. הכנת המלית: מוסיפים את המלח לעלי הסלק החתוכים ומשרים לחצי שעה. סוחטים אותם טוב עד שכל המים יוצאים, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב .
  • 3. מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות, מרדדים וצרים עיגולים. מוסיפים כפית מהמלית וסוגרים בצורת משולש או חצי עיגול.
  • 4. שמים בתחתית התבנית שמן זית ואופים את הפטאיר בחום גבוה, 250 מעלות עד שישחימו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully