פ?ט?אי?ר
כיסני בצק ממולאים בעלי סלק. מתכון של ליוס טארק, שף מלון נווה שלום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- כוס שמן זית
- 2-3 כוסות מים פושרים
- 2 כפות שמרים
- קורט מלח
- קורט סוכר
- למלית:
- 2 ק"ג עלי סלק ירוק (מנגולד) חתכים דק
- חצי ק"ג בצל חתוך לקוביות קטנות
- 2 כפות מלח
- מיץ מ- 3 לימונים
- כף פלפל אדום טחון
- 2 כפות כמון
- כף פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. הכנת הבצק: מכניסים את הקמח לקערה מוסיפים את השמרים, המלח , הסוכר והשמן. מערבבים היטב. מוסיפים את המים הפושרים ולשים היטב. משאירים את הבצק בקערה עד שיתפח .
- 2. הכנת המלית: מוסיפים את המלח לעלי הסלק החתוכים ומשרים לחצי שעה. סוחטים אותם טוב עד שכל המים יוצאים, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב .
- 3. מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות, מרדדים וצרים עיגולים. מוסיפים כפית מהמלית וסוגרים בצורת משולש או חצי עיגול.
- 4. שמים בתחתית התבנית שמן זית ואופים את הפטאיר בחום גבוה, 250 מעלות עד שישחימו.