- 1. מתחילים במילוי: במחבת גדולה מחממים שלוש כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים יחד עם הבצל עד שישחימו. מוציאים את הכבדים ובמקומם מכניסים את הבשר הקצוץ. מערבבים דקה או שתיים ומסירים מהאש.
-
- 2. קוצצים דק את כבדי העוף ומוסיפים למחבת. מערבבים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. כשתוכן המחבת מתקרר, מוסיפים את הביצה ומערבבים.
-
- 3. מכינים בצק רבוך: מביאים לרתיחה כוס מים יחד עם כפית מלח. מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת כוס קמח. מערבבים נמרצות ומעבירים את הבצק (שנראה בינתיים כמו צ?ב?ר גושים) למשטח עבודה. מוסיפים כוס קמח נוספת ומתחילים ללוש נמרצות. תוך לישה, מוסיפים שני חלמונים וכף שמן זית, ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
-
- 4. מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים (הכי פשוט בעזרת כוס רגילה), מניחים במרכז כל עיגול כפית נדיבה של מילוי וסוגרים את העיגול. את הקרפלך האלה מבשלים במרק מדולל בהרבה מים מומלחים קלות. מבשלים אותם כמובן בקבוצות. נותנים להם לצוף, ממשיכים בבישול עוד דקה וזהו.
-
- 5. אפשר להכין קרפלך מבצק ביצים (כמו רביולי) או מבצק וון טון שקונים מוכן במעדניות אוריינטליות. הכל הולך.