קרפעלך
מתכון של השף זמי שרייבר מסעדת "סנדר" בתל אביב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק: 1 ק"ג קמח 2 תפוחי אדמה עשויים כמחית
- 4 ביצים
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כוס שמן
- למילוי:
- 1/2 ק"ג בשר עם מעט שומן
- 2 בצלים קצוצים
- 2 ביצים
- 100 גרם כבד עוף
- פלפל שחור ומלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים עד ליצירת עיסה אחידה.
- 2. מכינים את המילוי: מטגנים את הבשר, הכבד והבצל הקצוץ יחד עד להשחמה.
- 3. טוחנים את הכבד והבצל במטחנת בשר, מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצים, הפלפל שחור והמלח ומערבבים שוב.
- 4. מרדדים את הבצק ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. ממלאים את העיגולים במילוי וסוגרים בזהירות עם לחיצות קלות בקצוות הבצק.
- 5. מבשלים כ-15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן.
- את הקרפעלך המוכנים ניתן לטגן במחבת בשמן עמוק או להוסיף ללא טיגון למרק עוף.