קרפעלך
מתכון של השף זמי שרייבר מסעדת "סנדר" בתל אביב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק: 1 ק"ג קמח 2 תפוחי אדמה עשויים כמחית
 - 4 ביצים
 - מלח לפי הטעם
 - 1/2 כוס שמן
 - למילוי:
 - 1/2 ק"ג בשר עם מעט שומן
 - 2 בצלים קצוצים
 - 2 ביצים
 - 100 גרם כבד עוף
 - פלפל שחור ומלח לפי הטעם
 
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים עד ליצירת עיסה אחידה.
 - 2. מכינים את המילוי: מטגנים את הבשר, הכבד והבצל הקצוץ יחד עד להשחמה.
 - 3. טוחנים את הכבד והבצל במטחנת בשר, מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצים, הפלפל שחור והמלח ומערבבים שוב.
 - 4. מרדדים את הבצק ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. ממלאים את העיגולים במילוי וסוגרים בזהירות עם לחיצות קלות בקצוות הבצק.
 - 5. מבשלים כ-15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן.
 - את הקרפעלך המוכנים ניתן לטגן במחבת בשמן עמוק או להוסיף ללא טיגון למרק עוף.
 
