וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ורניקי (קרפלך דובדבנים)

מתכון מאת: איגור רזניקוב, מערכת וואלה

כיסוני ורניקי רוסיים בבאבה יאגה. אפיק גבאי
כיסוני ורניקי רוסיים בבאבה יאגה

מצרכים למתכון

  • לבצק (כ-100 יחידות):
  • 1 ק"ג קמח
  • 400 מ"ל מים
  • ביצה אחת
  • כף מלח
  • 2 קילו דובדבנים קפואים (אפשר דובדבנים חמוצים בעונה)
  • 1 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה צהובה
  • 1 כוס סוכר נוספת
  • להגשה: שמנת חמוצה, סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים היטב את כל חומרי הבצק ולשים, עד שנוצר בצק הומוגני. מניחים לו לנוח במקרר כשעתיים.
  • 2. מפשירים את הדובדבנים ומשרים אותם בכוס סוכר 20 דקות.
  • 3. מרדדים את הבצק לעובי דק ככל שניתן מבלי שיקרע. קורצים עיגולים, ממלאים כל עיגול בדובדבן, וסוגרים לצורת ירח.
  • 4. ממלאים סיר גדול במים רותחים, מכניסים את הכיסונים ומבשלים 10 דקות. מסננים.
  • 5. ממיסים חמאה צהובה במחבת, מוסיפים כף סוכר, ותוך כדי ערבוב מחכים שהחמאה תתמוסס לחלוטין בחמאה. לאחר מכן מוסיפים את הכיסונים ומטגנים פחות מדקה, רק לציפויים ברוטב.
  • 6. מגישים חם עם שמנת חמוצה וסוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully