- 1. מכינים שמנת חמוצה ביתית: מערבבים את השמנת המתוקה והריוויון ומעבירים לכלי סגור. מעבירים למקרר למשך יומיים ולאחר מכן ליום אחד מחוץ למקרר, בטמפרטורת החדר. לאחר מכן שומרים במקרר.
-
- 2. הסופגניות: מערבבים את כל המרכיבים ולשים לבצק. מכסים את הכלי, מעבירים למקום חמים ומחכים כחצי שעה שייתפח.
-
- 3. יוצרים 5-6 כדורי בצק ובעזרת כוס יוצרים חור באמצע (צורה של דונאט).
-
- 4. מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הסופגניות לסיר ומטגנים תוך שמירה על חום בינוני. מוציאים את הסופגניות כשהן מקבלות צבע חום כהה (לא יותר מרבע שעה). מטרת הטיגון הארוך היא ליצור מרקם אחיד.
-
- 5. רוטב: מניחים את כל המרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
-
- 6. הגשה: מניחים סופגנייה במרכז הצלחת, יוצקים מעליה שמנת ומפזרים מעל רוטב דובדבנים.