וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק דובדבנים קר

המרק הזה מגיע מערבות אירופה, והוא עשיר מאוד, מסחרר בטעמיו ובעיקר - מתוק ומנחם. רצוי לערבב לפני ההגשה שמנת חמוצה, שמעט מאזנת את הטעמים.

מתכון מאת: מערכת וואלה

דובדבנים. מיכל אנסקי,
דובדבנים/מיכל אנסקי

מצרכים למתכון

  • 1/2 ק"ג דובדבנים אדומים (רצוי חמוצים)
  • 1/2 כוס ליקר דובדבנים
  • רצועת קליפת לימון צהובה
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/4 מקל קינמון
  • 3/4 גביע שמנת חמוצה
  • מלח, סוכר ופלפל לבן טחון

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את הדובדבנים ומרחיקים את הגבעולים. בעזרת צ'ופ-סטיק או קצה עגול של כף עץ דוחפים ומוציאים מהדובדבנים את הגרעינים ושומרים אותם בצד.
  • 2. בתוך מכתש או שקית ניילון שוברים את הגרעינים, מעבירים אותם לסיר קטן (לא להיכנס ללחץ, אנחנו נסנן אותם בהמשך...).
  • 3. מוסיפים להם 200 גרם דובדבנים קצוצים, את קליפת הלימון, את מיץ הלימון וגם את חתיכת מקל הקינמון. מוסיפים את ליקר הדובדבנים וכוס מים. מביאים לרתיחה של דקה ומורדים מהאש.
  • 4. מעמידים מכוסה ל-4 שעות (לא במקרר). מסננים דרך מסננת דקה לסיר נוסף, ובעזרת כף מעץ סוחטים כמה שיותר נוזלים למסננת. מוסיפים את שארית הדובדבנים המגולענים והנוזלים שהצטברו סביבם. מביאים לסף רתיחה, ומבשלים כך כשתי דקות.
  • 5. מורידים מהאש, ממתינים שיתקרר, מכסים ומקררים היטב במקרר.
  • 6. לפני ההגשה, מערבבים היטב את השמנת חמוצה ובהדרגה בוחשים אותה למרק. טועמים ומוסיפים טיפ-טיפה מלח, סוכר ופלפל לבן טחון לפי הטעם. מגישים קר מאוד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully