וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרפעלך במלית פטריות ותפוחי אדמה

קרפעלך צמחוני של מסעדת סנדר

מתכון מאת: זמי שרייבר, מערכת וואלה

קרפעלך פטריות ותפוחי אדמה של מסעדת סנדר. אפיק גבאי
קרפעלך פטריות ותפוחי אדמה של מסעדת סנדר

מצרכים למתכון

  • מתכון בסיסי לבצק
  • חומרים לבצק (ל-50-70 יחידות):
  • 1 קילו קמח
  • תפוח אדמה גדול שבושל כ-40 דקות לריכוך ונמעך למחית
  • 5 ביצים
  • מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • לבישול:
  • מים
  • למלית:
  • לכ-50 יחידות:
  • 100 גרם פטריות טריות
  • 3 תפוחי אדמה שבושלו במים רותחים עד ריכוך, מעוכים לפירה
  • בצל בינוני קצוץ
  • קורט פפריקה
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • לקרפעלך:
  • 1. מערבבים בקערה את חומרי הבצק, עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
  • 2. מרדדים על משטח מקומח, ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. במרכזו של כל עיגול שמים כפית עד כפית וחצי מילוי (מתכונים למליות בהמשך הכתבה), וסוגרים בזהירות בעזרת לחיצות קלות בקצוות הבצק.
  • 3. מבשלים את הקרפלעך כ-15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן. מגישים בתוך מרק עוף צח, או אחרי שעברו טיגון בשמן עמוק.
  • מלית פטריות ותפוחי אדמה:
  • 1. מטגנים את הפטריות כ-3 דקות עם מעט מלח ופלפל, ומניחים בצד להצטנן.
  • 2. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף, ומניחים בצד להצטנן.
  • 3. מאחדים את הפטריות והבצל, מוסיפים פפריקה ומערבבים.
  • 4. מוסיפים את הפירה, ומערבבים שוב. טועמים ומתקנים תיבול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully