קרפעלך במלית פטריות ותפוחי אדמה
קרפעלך צמחוני של מסעדת סנדר
מצרכים
- מתכון בסיסי לבצק
- חומרים לבצק (ל-50-70 יחידות):
- 1 קילו קמח
- תפוח אדמה גדול שבושל כ-40 דקות לריכוך ונמעך למחית
- 5 ביצים
- מלח
- 1/2 כוס שמן
- לבישול:
- מים
- למלית:
- לכ-50 יחידות:
- 100 גרם פטריות טריות
- 3 תפוחי אדמה שבושלו במים רותחים עד ריכוך, מעוכים לפירה
- בצל בינוני קצוץ
- קורט פפריקה
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- לקרפעלך:
- 1. מערבבים בקערה את חומרי הבצק, עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
- 2. מרדדים על משטח מקומח, ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. במרכזו של כל עיגול שמים כפית עד כפית וחצי מילוי (מתכונים למליות בהמשך הכתבה), וסוגרים בזהירות בעזרת לחיצות קלות בקצוות הבצק.
- 3. מבשלים את הקרפלעך כ-15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן. מגישים בתוך מרק עוף צח, או אחרי שעברו טיגון בשמן עמוק.
- מלית פטריות ותפוחי אדמה:
- 1. מטגנים את הפטריות כ-3 דקות עם מעט מלח ופלפל, ומניחים בצד להצטנן.
- 2. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף, ומניחים בצד להצטנן.
- 3. מאחדים את הפטריות והבצל, מוסיפים פפריקה ומערבבים.
- 4. מוסיפים את הפירה, ומערבבים שוב. טועמים ומתקנים תיבול.