תאנים ממולאות בבורוגל
כשהתאנים בשיאן אפשר לשלב אותן בסלט, כקינוח וגם כמנה עיקרית. אורלי פלאי מכינה נשנוש תאנים קליל במילוי בורגול ועשבי תיבול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 תאנים ממולאות:
- 1/4 כוס בורגול בינוני או עבה מושרה במים
- 1 בצל סגול קטן קצוץ
- צרור כוסברה קצוצה
- צרור עירית קצוצה
- 1/2 כוס לקט אגוזים ופירות מיובשים לפי הטעם
- 1/4 כוס גרגרי רימונים
- לרוטב:
- 2 כפות תמרינדי
- מיץ מ-1 לימון
- 2 כפות סילאן
- 3 כפות שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ובודקים אם צריך לדלל במעט מים.
- 2. סמוך להגשה מערבבים את הבורגול התפוח (תראו כמה מתקבל מ-1/4 כוס) עם יתר חומרי הסלט, מוסיפים 1/2 מכמות הרוטב, טועמים ומחליטים כמה להוסיף, אם בכלל.
- 3. מכינים את התאנים למילוי: חורצים בהן שני חתכים בצורת איקס בחלק העליון, פותחים מעט למעין פרח, מניחים בצלחת הגשה.
- 4. ממלאים בסלט הבורגול, ומגישים. אם רוצים מוסיפים עוד רוטב מעל.