וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תאנים ממולאות בבורוגל

כשהתאנים בשיאן אפשר לשלב אותן בסלט, כקינוח וגם כמנה עיקרית. אורלי פלאי מכינה נשנוש תאנים קליל במילוי בורגול ועשבי תיבול

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

תאנים ממולאות בבורגול של אורלי פלאי. אפיק גבאי,
תאנים ממולאות בבורגול של אורלי פלאי/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • ל-8 תאנים ממולאות:
  • 1/4 כוס בורגול בינוני או עבה מושרה במים
  • 1 בצל סגול קטן קצוץ
  • צרור כוסברה קצוצה
  • צרור עירית קצוצה
  • 1/2 כוס לקט אגוזים ופירות מיובשים לפי הטעם
  • 1/4 כוס גרגרי רימונים
  • לרוטב:
  • 2 כפות תמרינדי
  • מיץ מ-1 לימון
  • 2 כפות סילאן
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ובודקים אם צריך לדלל במעט מים.
  • 2. סמוך להגשה מערבבים את הבורגול התפוח (תראו כמה מתקבל מ-1/4 כוס) עם יתר חומרי הסלט, מוסיפים 1/2 מכמות הרוטב, טועמים ומחליטים כמה להוסיף, אם בכלל.
  • 3. מכינים את התאנים למילוי: חורצים בהן שני חתכים בצורת איקס בחלק העליון, פותחים מעט למעין פרח, מניחים בצלחת הגשה.
  • 4. ממלאים בסלט הבורגול, ומגישים. אם רוצים מוסיפים עוד רוטב מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully