פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ביצי סקוטש

      בירה יש בישראל, אבל כמעט שאין אוכל פאבים אמיתי. טליה פבזנר מספקת מתכון מושחת וטעים במיוחד לביצים מטוגנות עם בשר שניתן למצוא כמעט בכל בר אנגלי שמכבד את עצמו.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אוכל אנגלי (אפיק גבאי)
      אוכל אנגלי (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 6 ביצים
      • 200 גר' נקניקיות - כל סוג נקניקיה יתאים
      • 200 גר' בשר עגל טחון
      • 3 כפות עשבי תיבול קצוצים כפות (עירית, מרווה, פטרוזיליה וטימין)
      • 1 כף חרדל אנגלי
      • 2 כפות מים/חלב
      • 50 גר' קמח
      • 100 גר' פנקו (פירורי לחם)
      • שמן צמחי

      אופן ההכנה

      • 1. מעבירים 4 ביצים לסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את החום ומבשלים במשך חמש דקות. לאחר מכן מעבירים מיד לקערה גדולה של מים קרים לפחות ל-10 דקות.
      • 2. מכניסים לקערה בשר, עשבי תיבול וחרדל ומערבבים היטב עם הידיים. כשהתערובת הומוגנית מחלקים את כל הכמות לארבע מנות שוות.
      • 3. מקלפים בזהירות את הביצים. את שתי הביצים הלא מבושלות מקציפים בקערה עם שפריץ של מים/חלב.
      • 4. לקערה נוספת מכניסים את הקמח, מתבלים במלח ופלפל. בקערה שלישית שמים את פירורי הלחם/פנקו.
      • 4 . על משטח העבודה מניחים יריעת ניילון נצמד ומפזרים עליו בעדינות קמח. במרכז הניילון מניחים כדור בשר ומקמחים אותו מעט, מכסים בניילון נצמד שוב. מרדדים את הבשר עד שיהיה רחב דיו כדי שיהיה אפשר יהיה להניח עליו את הביצה. מסירים את הניילון הנצמד העליון.
      • 5 . מגלגלים ביצה קלופה אחת בקמח ומניחים במרכז הבשר. מרימים את צידי הניילון הנצמד כך שהבשר יעטוף את הביצה ויקבל את צורתה. יש להחליק לצורת הביצה עם הידיים. טובלים כל ביצה בקמח, לאחר מכן בביצה, פירורי לחם ולאחר מכן שוב ביצה ופירורי לחם.
      • 6 . מחבת גדולה שמים שמן עד לשליש הגובה ומחממים ל-170 מעלות. מטגנים 2 ביצים בכל פעם, במשך שבע דקות, עד שהן פריכות וזהובות. מוציאים משהשמן ומניחים על נייר מגבת לפני ההגשה.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -