וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דפי אורז ממולאים בשר

תבשיל אינדונזי קלאסי, המוגש לרוב ברחובות, ומספק ארוחה משביעה במיוחד באווירה קלילה. יכול להיות מושלם גם לאירוח של ארוחה חגיגית.

מתכון מאת: אתי אלימלך, מערכת וואלה

דפי אורז ממולאים של אתי אלימלך. אתי אלימלך,
דפי אורז ממולאים של אתי אלימלך/אתי אלימלך

מצרכים למתכון

  • למלית:
  • חבילת דפי אורז עגולים ( קיימים שני גדלים בשוק, למתכון זה יש לבחור את הקוטר הגדול)
  • 500 גרם בשר בקר טחון (צוואר, צלעות)
  • 3 בצלים פרוסים דק
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • 1/2 כרוב ירוק, חתוך לרצועות דקות מאוד
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד או טחון
  • 5 שיני שום כתושות
  • כף גדושה של סמבל
  • 1 כפית תבלין "חמישה תבלינים" (זרעי שומר, כוכב אניס, קינמון, ציפורן, מוסקט)
  • 300 גרם עלי תרד טריים, שטופים וללא גבעולים
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי חריף
  • 1/4 כוס סויה מתוקה
  • שמן קנולה או תירס
  • לתהליך האידוי:
  • עלי כרוב
  • מגש אידוי מבמבוק
  • לקישוט:
  • בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. מחממים ווק לטמפרטורה גבוהה מאוד. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
  • 2. מוסיפים כפית סוכר חום, ומיד לאחר מכן מוסיפים את הכרוב. ממשיכים להקפיץ עד כדי צריבה קלה של התערובת. מעבירים לקערה נפרדת.
  • 3. מותירים את הווק חם. מוסיפים מעט שמן ואז את השום, בצלי השאלוט, הג'ינג'ר והסמבל. מערבבים חצי דקה ומיד לאחר מכן מוסיפים את הבשר. מפוררים אותו בעזרת כף עץ, ובוחשים כל הזמן.
  • 4. כשהבשר מפורר וצרוב מעט, מוסיפים כפית "חמישה תבלינים", ואז את התרד. ממשיכים להקפיץ עד שהתרד מתרכך, ונבלע אל תוך הבשר. מצמצמים את כל הנוזלים שהצטברו.
  • 5. כשהתערובת יבשה, מוסיפים את רוטב הצ'ילי וכל שאר התבלינים, ומערבבים. לבסוף מוסיפים לבשר את תערובת הכרוב והבצל, ומקפיצים דקה נוספת. אם יש נוזלים – ממשיכים ומצמצמים. מצננים את התערובת.
  • 6. מרככים את דפי האורז: משרים אותם כחצי דקה במים פושרים. מומלץ לטבול ולגלגל בכל פעם שני דפים יחד, אחרת הדפים יקרעו. אחרי שהדפים מתרככים במים, מיישרים אותם על מגבת בד יבשה.
  • 7. אחרי שציננו את תערובת הבשר והכרוב, מניחים מעט מלית על דף אורז ששוטח על מגבת, ומקפלים לצורה של אגרול.
  • 8. מרתיחים סיר עם מים, ומניחים מעליו סיר אידוי מבמבוק. בתוך סיר האידוי פורסים עלי כרוב, ועליהם מניחים את גלילות דפי האורז.
  • 9. מאדים מעט לפני מועד ההגשה, וממעל שופכים מעט סויה מתוקה. מעטרים בבצל ירוק קצוץ ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully