פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מפרום

      אחד המאכלים המפוארים ביותר של המטבח הטריפוליטאי, שהוא מפואר בפני עצמו. המתכון באדיבות חברת שמן "עץ הזית", השף שי עשהאל וד"ר שקשוקה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מפרום (אפיק גבאי)
      מפרום (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • חומרים ל-4 מנות:
      • 1.5 קג' בשר בקר לטחינה
      • 2 בצלים בינוניים
      • 1 כף מלח
      • 2 כפות אבקת מרק עוף
      • 1.5 כפית פלפל שחור
      • 6 ביצים
      • 1 צרור פטרוזיליה
      • קורט קינמון טחון
      • 1 תפו"א
      • לשלב השני:
      • תפו"א
      • 8 ביצים
      • קמח
      • שמן לטיגון – שמן קנולה "עץ הזית" המעושר בויטמין E
      • לשלב השלישי:
      • 2 יח' גזר
      • ¼ כרוב
      • חציל
      • 1 כף רסק עגבניות
      • 1 בצל

      אופן ההכנה

      • 1. טוחנים את הבשר טחינה גסה, קוצצים את הבצלים, קוצצים את הפטרוזיליה מערבבים יחדיו ומוסיפים פלפל שחור, מלח, אבקת מרק עוף, ביצים טרופות, קינמון, מקלפים תפו"א ,טוחנים וסוחטים מהנוזלים ומוסיפים לתערובת, מערבבים הכול יחדיו ויוצרים קציצות.
      • 2. קולפים תפו"א ופורסים לפרוסות עבות כל פרוסה חוצים באמצע לא עד הסוף למלא בכל פרוסה פתוחה של תפו"א, להניח בקערה אחת קמח, קערה שנייה ביצים טרופות, לוקחים כל קציצה וטובלים בקמח ואח"כ בבלילת הביצים ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
      • 3. פורסים אצת הבצל, את הגזר לרצועות, חותכים את הכרוב, ופורסים את החציל בסיר רחב מטגנים את הבצל, מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים קלות, מוסיפים 2 כוסות מים, מוסיפים 1 כף רסק עגבניות, מביאים לרתיחה למשך כ-10 דקות.
      • 4. מערבבים ומסדרים את הקציצות ומבשלים עם חצי כיסוי כ-20 דקות, ומגישים חם.

      עוד מתכוני קציצות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -