- 1. מניחים בקערה חלב עם סוכר, שמרים וקומץ של קמח ונותנים לשמרים להתעורר לכמה דקות.
-
- 2. מוסיפים את שאר החומרים מלבד הקמח, שאותו מוסיפים בסוף. עוקבים אחרי סמיכות הבצק ומערבבים במרץ, אפשר להשתמש במיקסר.
-
- 3. לשים את הבצק במשך 8-10 דקות עד שהבצק נהיה אחיד, גמיש וחלק, מכסים את הקערה במגבת לחה ומשאירים את הבצק לתפוח ל 1-1.5 שעות.
-
- 4. מגלגלים את הבצק לגליל בקוטר של 2 ס"מ חותכים אותו לחתיכות של 2 ס"מ עובי ומרדדים אותן אחת- אחת על קרש מקומח היטב עד לקבלת עיגול בעובי 3-4 מ''מ.
-
- 6.מניחים את עיגולי הבצק למנוחה של 15 דקות.
-
- 7. אופן הכנת המילוי: מעבירים את הבשר הטחון לקערה, מוסיפים בשר בקר טחון בצל קצוץ דק, מתבלים במלח ופלפל שחור טחון ומערבבים היטב.
-
- 8. יוצרים מבצק גליל בעובי של 4 ס''מ, מגליל הבצק חותכים חתיכות בגודל 2 ס''מ מגלגלים לקבלת עיגולים שמנמנים.
-
- 9. במרכז עיגול הבצק מניחים בשר נא מתובל ומהדקים את הבצק סביב הבשר בצורה מסורתית, כלומר משאירים בשר פתוח למעלה.
-
- 10. בסיר עמוק מחממים שמן לטיגון. כשהשמן רוטב מכניסים את הבלישי לטיגון. תחילה מכניסים את הבלישי לשמן כשהחלק הפתוח עם הבשר פונה למעלה ורק אחרי שהתחתיות הופכות למושחמות הופכים את הבלישי בזהירות וממשיכים לטגן.
-
- 10. הגשה: את הבלישי אוכלים חמים, הסוד שלהם נעוץ במיץ הבשר שהצטבר בתוך הבצק הרך והמטוגן מדובר בעונג אמיתי. בלישי זה לא מנה שמכינים כל יום, אפילו לא כל חודש. זו מנה חגיגית שכל כולה פינוק פראי!