- 1. חותכים בשר לחתיכות קטנות בעובי של 1 ס"מ. אומנם לפי המסורת הסובייטית יש לחתוך את הבשר לרצועות דקיקות אבל המקרה של נתח פילה מומלץ להשאיר את הבשר עסיסיות יותר.
-
- 2. מכניסים את חתיכות הבשר לקערה ומפזרים מעט קמח. המטרה היא ששכבה דקה של קמח תצפה כל חתיכת בשר מכל צדדיה.
-
- 3. במחבת משומנת מטגנים את הבצל הלבן קצוץ דק עד שהוא הופך להיות שקוף. מוסיפים למחבת את הבשר ומטגנים אותו על אש בינונית תוך כדי ערבוב עדין. כאשר הנוזלים מתאדים והבשר מבריק, מוסיפים למחבת תערובת של שמנת וחרדל (ניתן להחליף שמנת חמוצה בשמנת מתוקה)
-
- 4. מכסים את המחבת, מנמיכים לאש הכי נמוכה, מסיתים מעט את המחבת מהלהבה ומבשלים 10 דקות בבישול איטי. בסוף מתבלים במלח ופלפל.
-
- 5. פטריות הינן תוספת ראויה לביף סטרוגאנוף. שוטפים ומנקים את הפטריות, חותכים לפרוסות ומקמחים. מטגנים אותן במחבת אחרת משומנת בחמאה או שמן ומוסיפים לבשר.
-
- הגשה:
- ביף סטרוגנוף מגישים עם תפוחי אדמה מבושלים, מחית תפוחי אדמה, אפונה ירוקה, אורז או פסטה. הוא מסוג אותם המאכלים שטובים גם ביום למחרת, אם נשאר משהו מארוחת הצהריים. אבל בדרך כלל אוכלים הכל..