ביף סטרוגנוף עם פילה בקר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5-6 מנות:
- 1 ק"ג פילה בקר טרי
- 300 גרם בצל לבן
- 1/2 ק"ג פטריות מ-3 סוגים: יער, שמפיניון ופורטובלו
- 1/2 1 ליטר שמנת מתוקה
- 7-8 שיני שום כתושות
- מלח לפי הטעם
- 1 כף קמח
- 100 גרם חמאה צהובה
- 1 מלפפון כבוש במלח
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות ואת הפטריות לרבעים.
- 2. מוציאים את זרעי המלפפון הכבוש וחותכים את החלק המוצק לקוביות קטנות.
- 3. חותכים את פילה הבקר לרצועות דקות.
- 4. מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את רצועות הבשר וממשיכים לטגן. מוסיפים קמח ומערבבים.
- 5. מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים פטריות, שום, מלח, פלפל לבן, חמאה ומלפפון כבוש.
- 6. מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות.
- מגישים חם, בליווי פירה.