וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביף סטרוגונוף על בסיס חלב סויה

תבשיל הבשר הרוסי הקלאסי מועשר ומוקרם לקראת סופו של הבישול בשמנת מתוקה. במתכון הנוכחי החלפנו את השמנת בחלב סויה מועשר בסידן מסוג "אלפרו", ההופך את המתכון לטעים וכשר.

מתכון מאת: מערכת וואלה

תבשיל ביף סטורגונוף. ShutterStock
תבשיל ביף סטורגונוף

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 5 כפות שמן צמחי (קנולה)
  • 1 בצל לבן קלוף וקצוץ דק
  • 1/2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות 3 ס"מ על 3 ס"מ
  • 1/4 כוס קמח
  • 1 סלסלה פטריות שמפניון
  • 12 בצלי שאלוט קלופים
  • 2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים
  • 1 עלה דפנה
  • 2 קוביות תיבולית ציר בקר
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1/4 כוס מים חמים
  • 1 כוס חלב סויה מועשר בסידן "אלפרו"
  • 1 כפית קורנפלור
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שמיר קצוץ דק

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן בסיר כבד בעל תחתית עבה. מאדים את הבצל בשמן עד שהופך לשקוף.
  • 2. מקמחים היטב את חתיכות הבשר בקמח (אפשר להכניס את הקמח והבשר לתוך שקית ניילון אטומה, לקשור את הקצה ולנער היטב את השקית).
  • 3. מטגנים מכל הצדדים את חתיכות הבשר בתוך הסיר עד שיזהיבו מכל צד.
  • 4. מוסיפים לסיר את הפטריות, בצלי אשלוט, גזרים ועלה דפנה.
  • 5. ממיסים את תיבולית ציר הבקר בתוך מים חמים, מוסיפים את החרדל. מוסיפים את התערובת לסיר.
  • 6. מוסיפים לסיר מים קרים עד לגובה התבשיל. מפלפלים בפלפל שחור גרוס. (בגלל המליחות של הציר והחרדל מומלץ להוסיף את המלח ולתקן טעמים בסוף הבישול).
  • 7. מכסים במכסה אטום ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים וחצי על אש קטנה.
  • 8. ממיסים כפית קורנפלור בחלב סויה אלפרו. מוסיפים את החלב סויה אלפרו לתבשיל.
  • 9. מתקנים טעמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. מבשלים עוד כ-5 דקות קבלת רוטב קרמי.
  • 10. מפזרים מעל שמיר קצוץ. מגישים מעל אטריות ביצים רחבות או תפוחי אדמה מאודים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully