מרק קרופניק עם טעם משגע
טעמו של המרק המשגע ממזרח אירופה ניתן לו בזכות חופן פטריות מיובשות, גריסים וקוביות חזה בקר עם העצם
מצרכים
- כמות: 5 מנות
- חופן פטריות פורצ'יני מיובשות
- 3 כפות שמן זית
- 1 ק"ג חזה עגל עם עצם, חתוך לקוביות בינוניות
- 2 בצלים, חתוכים לקוביות בינונית
- 3-4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 3-4 גבעולי סלרי, פרוסים דק עם העלים
- 2 חבילות פטריות שמפיניון, חצויות לאורך או חתוכות לרבעים
- 1 כוס גריסי פנינה , שטופים היטב ומסוננים
- 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות עם הקליפה
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. שמים את הפטריות המיובשות בקערה ויוצקים מעליהן מים רותחים. משהים 20 דקות ובינתיים מכינים את המרק.
- 2. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני, מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים 3-4 דקות מכל צד (מומלץ ב-2 נאגלות). מוציאים.
- 3. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים מעל להבה בינונית כ-5 דקות. מוסיפים את פטריות השמפיניון, מגבירים את הלהבה ומטגנים 5 דקות נוספות.
- 4. מחזירים פנימה את הבשר, מוסיפים את הפטריות המיובשות (כולל נוזלי ההשריה שלהם, מלבד משקעים אם יש) ושופכים מים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה.
- 5. מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים שעה.
- 6. לאחר שעה בישול מוסיפים את הגריסים ותפוחי האדמה ומבשלים 30 דקות נוספות, עד שהבשר נימוח והגריסים והירקות רכים.
- 7. מתבלים בנדיבות בשמן זית, מלח ופלפל, בהגשה ניתן להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה.
- *אם חסרים נוזלים כי הגריסים ספגו אליהם את כל הנוזלים, ניתן להוסיף עוד מים.