פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק קרופניק עם טעם משגע

      טעמו של המרק המשגע ממזרח אירופה ניתן לו בזכות חופן פטריות מיובשות, גריסים וקוביות חזה בקר עם העצם

      8 מדרגים / 3.04 כוכבים

      קרופניק - מרק בשר עם גריסים ופטריות ( , אסף אמברם)
      קרופניק - מרק בשר עם גריסים ופטריות ( , אסף אמברם)

      מצרכים

      • כמות: 5 מנות
      • חופן פטריות פורצ'יני מיובשות
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 ק"ג חזה עגל עם עצם, חתוך לקוביות בינוניות
      • 2 בצלים, חתוכים לקוביות בינונית
      • 3-4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
      • 3-4 גבעולי סלרי, פרוסים דק עם העלים
      • 2 חבילות פטריות שמפיניון, חצויות לאורך או חתוכות לרבעים
      • 1 כוס גריסי פנינה , שטופים היטב ומסוננים
      • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות עם הקליפה
      • מלח ופלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. שמים את הפטריות המיובשות בקערה ויוצקים מעליהן מים רותחים. משהים 20 דקות ובינתיים מכינים את המרק.
      • 2. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני, מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים 3-4 דקות מכל צד (מומלץ ב-2 נאגלות). מוציאים.
      • 3. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים מעל להבה בינונית כ-5 דקות. מוסיפים את פטריות השמפיניון, מגבירים את הלהבה ומטגנים 5 דקות נוספות.
      • 4. מחזירים פנימה את הבשר, מוסיפים את הפטריות המיובשות (כולל נוזלי ההשריה שלהם, מלבד משקעים אם יש) ושופכים מים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה.
      • 5. מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים שעה.
      • 6. לאחר שעה בישול מוסיפים את הגריסים ותפוחי האדמה ומבשלים 30 דקות נוספות, עד שהבשר נימוח והגריסים והירקות רכים.
      • 7. מתבלים בנדיבות בשמן זית, מלח ופלפל, בהגשה ניתן להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה.
      • *אם חסרים נוזלים כי הגריסים ספגו אליהם את כל הנוזלים, ניתן להוסיף עוד מים.

      עוד מתכוני מרקים

      מרק קרופניק עם טעם משגע
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -