- 1. שמים את הפטריות המיובשות בקערה ויוצקים מעליהן מים רותחים. משהים 20 דקות ובינתיים מכינים את המרק.
- 2. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני, מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים 3-4 דקות מכל צד (מומלץ ב-2 נאגלות). מוציאים.
- 3. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים מעל להבה בינונית כ-5 דקות. מוסיפים את פטריות השמפיניון, מגבירים את הלהבה ומטגנים 5 דקות נוספות.
- 4. מחזירים פנימה את הבשר, מוסיפים את הפטריות המיובשות (כולל נוזלי ההשריה שלהם, מלבד משקעים אם יש) ושופכים מים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה.
- 5. מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים שעה.
- 6. לאחר שעה בישול מוסיפים את הגריסים ותפוחי האדמה ומבשלים 30 דקות נוספות, עד שהבשר נימוח והגריסים והירקות רכים.
- 7. מתבלים בנדיבות בשמן זית, מלח ופלפל, בהגשה ניתן להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה.
- *אם חסרים נוזלים כי הגריסים ספגו אליהם את כל הנוזלים, ניתן להוסיף עוד מים.