וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק קרופניק עם טעם משגע

טעמו של המרק המשגע ממזרח אירופה ניתן לו בזכות חופן פטריות מיובשות, גריסים וקוביות חזה בקר עם העצם

מתכון מאת: מערכת וואלה

קרופניק - מרק בשר עם גריסים ופטריות. אסף אמברם,
קרופניק - מרק בשר עם גריסים ופטריות/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • כמות: 5 מנות
  • חופן פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג חזה עגל עם עצם, חתוך לקוביות בינוניות
  • 2 בצלים, חתוכים לקוביות בינונית
  • 3-4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3-4 גבעולי סלרי, פרוסים דק עם העלים
  • 2 חבילות פטריות שמפיניון, חצויות לאורך או חתוכות לרבעים
  • 1 כוס גריסי פנינה , שטופים היטב ומסוננים
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות עם הקליפה
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הפטריות המיובשות בקערה ויוצקים מעליהן מים רותחים. משהים 20 דקות ובינתיים מכינים את המרק.
  • 2. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני, מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים 3-4 דקות מכל צד (מומלץ ב-2 נאגלות). מוציאים.
  • 3. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים מעל להבה בינונית כ-5 דקות. מוסיפים את פטריות השמפיניון, מגבירים את הלהבה ומטגנים 5 דקות נוספות.
  • 4. מחזירים פנימה את הבשר, מוסיפים את הפטריות המיובשות (כולל נוזלי ההשריה שלהם, מלבד משקעים אם יש) ושופכים מים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה.
  • 5. מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים שעה.
  • 6. לאחר שעה בישול מוסיפים את הגריסים ותפוחי האדמה ומבשלים 30 דקות נוספות, עד שהבשר נימוח והגריסים והירקות רכים.
  • 7. מתבלים בנדיבות בשמן זית, מלח ופלפל, בהגשה ניתן להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה.
  • *אם חסרים נוזלים כי הגריסים ספגו אליהם את כל הנוזלים, ניתן להוסיף עוד מים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully