צ'ורבה - מרק ירקות ובשר רומני
פירוש המילה צ'ורבה ברומנית הוא "חמוץ", וזה בדיוק הטעם השולט במרק העשיר והנפלא הזה. נסו ותראו כיצד בתוך פחות משעתיים תרגישו גם אתם כאילו אתם בלב בוקרשט.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 עצמות מח יפות
- 1 קילו בשר בקר לא רזה (שפונדרה או חזה) חתוך לקוביות גדולות
- 2 בצלים
- 2 כרישות
- 1 ראש כרוב גדול, קצוץ לרצועות
- 5-6 גזרים גדולים, מגורדים בפומפיה
- 2 כפות אורז
- 6 עגבניות בשלות, מקולפות וחתוכות
- צרור גדול של פטרוזיליה, קצוצה
- צרור גדול שמיר, קצוץ
- 4-5 גבעולי סלרי
- צרור קטן עלי סלרי
- 2 שורשי פטרוזיליה, מגורדים בפומפיה
- 4 שיני שום
- 2 כפות חומץ הדרים
- מלח ופלפל
- פלפל ירוק קטן
- מעט סוכר אם צריך
- 3-4 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול מניחים את העצמות והבשר, מכסים במים וממליחים ומבשלים כ-5 דקות על אש גבוהה.
- 2. מסירים את הקצף שנוצר. מוסיפים מים רותחים עד לגובה 5 ס"מ מעל לתכולה. מוסיפים את הבצלים ושיני השום בשלמותם, ומבשלים על אש בינונית כשעה וחצי.
- 3. מוסיפים את הירקות, מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה בסיר לא מכוסה. מדי פעם מוסיפים מעט מים רותחים אם צריך.
- 4. בחצי השעה האחרונה מוסיפים את האורז והחומץ, ובודקים תיבול.