וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק רגל סמיך שנמס בפה

מרק שמבלה לילה בתנור עד לקבלת מרקם רך וסמיך שנמס בפה

מתכון מאת: איציק ופיני לוי, מערכת וואלה!

מרק רגל ובשר עם מנגולד. נמרוד סונדרס
מרק רגל ובשר עם מנגולד

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 400 גרם בשר כתף חתוך לקוביות
  • 5 פרוסות עבות של רגל עגל לבנה ונקייה
  • 3 כוסות חומוס מושרה למשך הלילה
  • 2 חבילות מנגולד חתוך לרצועות דקות, כולל הלבן והגבעול
  • 2 כפיות פלפל שחור
  • כפית כורכום
  • מלח
  • מעט שמן
  • 3 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מעט שמן בסיר עמוק. מוסיפים את פרוסות הרגל ומטגנים כמה דקות.
  • 2. מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים אותם מכל הצדדים.
  • 3. כשנתחי הבשר סגורים היטב מכל הצדדים, מוסיפים את המים הרותחים.
  • 4. מקפים את הקצף והשומן עד לקבלת נוזל צלול, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך כשעה.
  • 5. מוסיפים את גרגירי החומוס המושרים. מסירים שוב את הקצף עד לקבלת נוזל צלול ומתבלים.
  • 6. מוסיפים את רצועות עלי המנגולד, מביאים לרתיחה, טועמים ומשפרים תיבול. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש ל?140 מעלות. אופים כשעה.
  • 7. מנמיכים את חום התנור ל?110 מעלות וממשיכים בבישול עוד 8-5 שעות לפחות, ועדיף כל הלילה כמו בחמין. הסיר רק משתבח עם הזמן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully