מרק רגל תימני
המרק מכיל עצמות מח ועצמות סוכר ומתובל בחוווואייג'. רצוי להכין את המרק יום קודם ולהגישו עם פיתה תימנית, סחוג, ואם אוהבים חילבה. מתוך הספר "רק מרק" של בני סיידא.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ¼ כוס שמן
- 1.5 ק"ג עצמות מח ועצמות סוכר
- 10 כוסות מים
- 2 שורש סלרי, חתוכים לקוביות
- 1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות
- 3 בצלים, קצוצים דק
- 10 שיני שום שלמות, קלופות
- 1 כוס פטוזיליה קצוצה
- 1 כף גדושה חווייאג' למרק
- מלח ופלפל שחור
- 1 עגבנייה, קלופה וקצוצה דק
- 1 כף רסק עגבניות
אופן ההכנה
- 1. מחממים בסיר כבד וגדול את השמן, מוסיפים את העצמות ומשחימים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק.
- 2. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, מכסים ומבשלים על אש קטנה ביותר כ-3 שעות. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם.
- חומרים ל-6-8 מנות.