מרק רגל עשיר עם תפוח אדמה ושעועית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג רגל בקר נקיה ופרוסה לפרוסות
- 1 ליטר ציר מרק בשר או עוף או עצמות
- 1/2 1 ליטר מים רותחים
- 2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעים
- 1 בצל גדול שלם
- 15 שיני שום שלמות
- 1/2 1 כוס שעועית לבנה (לא מושרית)
- 1 כוס כוסברה טריה קצוצה
- 1 כוס פטרוזליה טריה קצוצה
- 3 כפות חוויג' למרק
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה (אפשר חלק חריפה)
- מלח לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט גרוס
- 2 כפות אבקת מרק
אופן ההכנה
- מכניסים את כל המרכיבים לסיר גדול ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף.
- משאירים לשעה לרתוח על הכיריים.
- מעבירים לתנור בחום של 125 מעלות למשך 4 שעות.