פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק חרירה מרוקאי

      מתכון של בני סיידא מהספר "מרק חם"

      5 מדרגים / 3.25 כוכבים

      מרקים של בני סיידא (יח
      מרקים של בני סיידא (יח"צ , צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר, הוצאת מודן)

      מצרכים

      • 1 כוס גרגירי חומוס, שהושרו במים למשך לילה
      • 1/2 כוס שעועית לבנה, שהושרתה במים למשך לילה
      • 1/3 כוס שמן
      • 3 בצלים, קצוצים דק
      • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
      • 5 עגבניות, מגוררות
      • 1 ק"ג בשר בקר (מנתחים לצלי, כמו צוואר או שריר), חתוך לקוביות קטנות
      • 3 עצמות עם מח
      • 1 כוס עדשים ירוקות
      • מלח, פלפל שחור טחון טרי
      • 1/2כפית כורכום
      • 1/2כוס קמח
      • צרור פטרוזיליה, קצוצה
      • צרור כוסברה, קצוצה
      • 1/3כוס מיץ לימון טרי
      • 100 גרם אטריות ביצים דקיקות

      אופן ההכנה

      • 1.. מסננים את החומוס והשעועית.
      • 2. מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הבצל והסלרי ומאדים על להבה בינונית, תוך בחישה, במשך 5 דקות. מוסיפים את העגבניות המגוררות ומאדים 5 דקות. מוסיפים את הבשר, העצמות, החומוס, השעועית והעדשים, ומתבלים במלח ופלפל ובכורכום. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
      • 3. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעתיים, עד שהבשר מתרכך. מסירים את הקצף שעלה על פני המרק.
      • 4. שמים בקערה את הקמח. מוסיפים לקערה שתי מצקות מנוזל המרק, טורפים היטב, לבל ייווצרו גושים, ומוסיפים למרק יחד עם הפטרוזיליה והכוסברה. מכסים ומבשלים 30 דקות.
      • 5. מוסיפים את מיץ הלימון והאטריות ומבשלים עוד 10 דקות, עד שהאטריות עשויות לחלוטין אבל לא רכות מדי. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -