וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק חרירה מרוקאי

מתכון של בני סיידא מהספר "מרק חם"

מתכון מאת: בני סיידא, מערכת וואלה

מרקים של בני סיידא. צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר, הוצאת מודן,
מרקים של בני סיידא/צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר, הוצאת מודן

מצרכים למתכון

  • 1 כוס גרגירי חומוס, שהושרו במים למשך לילה
  • 1/2 כוס שעועית לבנה, שהושרתה במים למשך לילה
  • 1/3 כוס שמן
  • 3 בצלים, קצוצים דק
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 5 עגבניות, מגוררות
  • 1 ק"ג בשר בקר (מנתחים לצלי, כמו צוואר או שריר), חתוך לקוביות קטנות
  • 3 עצמות עם מח
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 1/2כפית כורכום
  • 1/2כוס קמח
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • צרור כוסברה, קצוצה
  • 1/3כוס מיץ לימון טרי
  • 100 גרם אטריות ביצים דקיקות

אופן ההכנה

  • 1.. מסננים את החומוס והשעועית.
  • 2. מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הבצל והסלרי ומאדים על להבה בינונית, תוך בחישה, במשך 5 דקות. מוסיפים את העגבניות המגוררות ומאדים 5 דקות. מוסיפים את הבשר, העצמות, החומוס, השעועית והעדשים, ומתבלים במלח ופלפל ובכורכום. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  • 3. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעתיים, עד שהבשר מתרכך. מסירים את הקצף שעלה על פני המרק.
  • 4. שמים בקערה את הקמח. מוסיפים לקערה שתי מצקות מנוזל המרק, טורפים היטב, לבל ייווצרו גושים, ומוסיפים למרק יחד עם הפטרוזיליה והכוסברה. מכסים ומבשלים 30 דקות.
  • 5. מוסיפים את מיץ הלימון והאטריות ומבשלים עוד 10 דקות, עד שהאטריות עשויות לחלוטין אבל לא רכות מדי. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully